Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Vypátrán celostátně hledaný muž 

V průběhu pondělního dne 25. 10. 2010 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno devět nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Jedná se zejména o skutky krádeží provedených vloupáním, krádeží prostých, zpronevěry, podvodu a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policisté zpracovali také deset přestupků. Jednalo se hlavně o majetkové delikty, občanské soužití a přestupky v dopravě, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na silnicích.

Do chalupy v Malých Svatoňovicích - Odolově se vloupal v pondělí  neznámý pachatel. Násilím vnikl do objektu, kde poškodil dveře a okno. Sebou odnesl maso na řízky a lyže. Majiteli způsobil škodu v celkové výši 3.300 korun. Za přečin porušování domovní svobody a krádež vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky. Vloupání dokumentují úpičtí policisté.

Policistům ve Vrchlabí nahlásil pětatřicetiletý muž krádež peněz a platební karty. Dne 20. 10. 2010 kolem poledne navštívil bar v ulici Krkonošská ve Vrchlabí a pravděpodobně usnul u barového pultu. Dle jeho vyjádření mu někdo sahal do kapes u kalhot a měl nastříkat do očí slzný plyn. Po příchodu domů zjistil, že mu chybí finanční hotovost a platební karta. Neznámým pachatelem mu byla způsobena škoda  tisíc korun. V případě zjištění může být viník potrestán až dvouletým trestem.

Policisté ve Svobodě nad Úpou šetří podvodné jednání pětapadesátiletého muže. Poškozená žena z Mladých Buků si s ním před půl rokem domluvila stavbu pergoly, kdy důvodně podezřelému v několika termínech předala zálohy. Do současné doby se „stavitel“  nemá k navrácení peněz a stavět pergolu také nemíní. Poškozenou paní připravil o 123 tisíc korun. Za podvod mu hrozí až pětiletý trest za mřížemi.

Přestupek proti majetku šetří trutnovští policisté. Od neděle do pondělí neznámý pachatel odcizil ze zadní strany budovy na ulici Horské v Trutnově tři měděné plechy. Poškozené organizaci svým protiprávním jednáním způsobil škodu  4 tisíce korun. Za přestupek může správní orgán uložit pokutu až 15 tisíc korun.

Celostátně hledaný šestačtyřicetiletý muž byl v pondělí v ranních hodinách vypátrán v Trutnově policisty kriminální služby. Po provedených úkonech byl na základě příkazu k dodání do výkonu trestu eskortován do věznice.

Dopravní policisté vyjížděli v průběhu pondělních čtyřiadvaceti hodin na jednu dopravní nehodu, při které nedošlo ke zranění. V trutnovském regionu zjistili 17 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči. Za tyto přestupky jim muži a ženy v bílých košilích uložili blokové pokuty ve výši 21.500 korun. Policisté u motoristů provedli 31 dechových zkoušek. Ani jeden z kontrolovaných řidičů neřídil vozidlo po požití alkoholických nápojů.  

Operační důstojníci přijali na tísňovou linku 158 v pondělí 40 telefonátů, 11 z nich bylo využito a zbývajících 29 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Věra Krejčová
26. 10. 2010
 

vytisknout  e-mailem