Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Alkohol za volant nepatří 

V průběhu čtvrtečního dne 4. 6. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o deseti nově spáchaných trestných činech a čtrnácti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi oznámené případy patřily krádeže prosté, krádeže provedené vloupáním, ohrožení pod vlivem návykové látky, poškozování cizí věci, ublížení na zdraví, podvod a neplacení výživného.

Vrchlabští policisté ve čtvrtek navečer 4. 6. 2009 zadokumentovali případ krádeže zboží v jednom v místních supermarketů. Všímavá prodavačka se svým kolegou v prostoru za pokladnami zadržela muže, který měl z dosud provedeného šetření bez zaplacení pronést deset litrových lahví tvrdého alkoholu. Zástupce prodejny vyčíslil škodu na necelé tři tisíce korun. Muži zákona podezřelého výtečníka zadrželi a eskortovali na policejní oddělení, kde mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

V průběhu noci ze středy na čtvrtek 4. 6. 2009 odcizil dosud neznámý pachatel u mycí rampy mezi místními garážemi v obci Rudník šest litinových kanalizačních roštů. Zástupce poškozené asociace vyčíslil škodu na částku necelých 5 tisíc korun. Za přestupek proti majetku hrozí obviněnému pokuta až do výše 15 tisíc korun.

Policisté z Hostinného ve čtvrtek dopoledne v Rudníku zaprotokolovali i druhý případ, kterým je krádež pohonných hmot. Dosud neznámý lapka odcizil z nádrže zaparkovaného osobního motorového vozidla, které stálo před jedním z místních rekreačních objektů pětadvacet litrů benzinu. Majitelka automobilu vyčíslila škodu na necelých 800 korun. Za přestupek proti majetku hrozí obviněnému pokuta až do výše 15 tisíc korun.

Žacléřští policisté vyjížděli ve čtvrtek krátce po poledni do jednoho z obytných domů v ulici Mladých Horníků, kde mělo v chodbě dojít k napadení jednoho z nájemníků uvedeného domu. Policisté protiprávní jednání zadokumentovali jako přestupek proti občanskému soužití, za který může být správním orgánem uložena pokuta až do výše 3 tisíc korun.


Policisté Skupiny dopravních nehod zpracovali ve čtvrtek 3 dopravní nehody, které si naštěstí nevyžádaly žádné zranění. U jedné z nehod policisté u řidiče zjistili požití alkoholu před nebo během jízdy, dechová zkouška prokázala 1,97 promile v dechu nezodpovědného účastníka silničního provozu.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali ve čtvrtek 48 telefonátů, 19 z nich bylo využito a zbývajících 29 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner 
 

vytisknout  e-mailem