Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Klidnější středeční den 

V průběhu třetího pracovního dne 11. 8. 2010 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno sedm nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Jedná se o skutky krádeží provedených vloupáním, výtržnictví, poškození a ohrožení obecně prospěšného zařízení, poškození cizí věci, zanedbání povinné výživy a ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté zpracovali celkem šest přestupků. Jednalo se hlavně o majetkové delikty a přestupky v dopravě, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na silnicích.

Ve středu 11. 8. 2010 po půl osmé večer zastavili předepsaným způsobem policisté z Oddělení hlídkové služby Trutnov vozidlo Renault Clio, které vyjíždělo od čerpací stanice na ulici Krkonošská v Trutnově. Devětatřicetiletý řidič předložil doklady potřebné k řízení a provozu vozidla a byl policisty vyzván k provedení dechové zkoušky, neboť z jeho dechu byl cítit alkohol. Podezření se potvrdilo a ve třech případech mu byly naměřeny hodnoty 1,55, 1,76 a 1,84 promile alkoholu v dechu. S vozidlem již neodjel, neboť mu muži zákona na místě zadrželi řidičský průkaz. Věc je zpracovávána ve zkráceném přípravném řízení, jehož cílem je v co nejkratší době kompletní spis předat k dalšímu opatření na okresní státní zastupitelství. Viníkovi hrozí za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky trest až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Soud může poslat za mříže až na pět let devětadvacetiletého muže. Svoji vyživovací povinnost si totiž neplní i přesto, že již byl za takový skutek v posledních třech letech potrestán. Na výživu svého syna pak za dobu pěti měsíců dluží částku 10 tisíc korun. Případ dokumentují policisté v Hostinném

Královédvorským policistům oznámil jednapadesátiletý muž odcizení peněženky v ulici Slovany ve Dvoře Králové nad Labem. Z neuzamčené kůlny v chatové oblasti mu neznámý lapka v době od 8. 8. 2010 do odpoledních hodin 11. 8. 2010 v nestřeženém okamžiku vzal koženou peněženku s penězi a osobními doklady. Svým jednáním majiteli způsobil škodu za 1.500 korun. Za přestupek proti majetku hrozí viníkovi pokuta až 15 tisíc korun.

Dopravní policisté vyjížděli v průběhu středečních čtyřiadvaceti hodin na dvě dopravní nehody, při kterých došlo ke dvěma lehkým zraněním. V trutnovském regionu zjistili 18 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči. Za tyto přestupky jim muži a ženy v bílých košilích uložili blokové pokuty ve výši necelých 19 tisíc korun. Policisté u motoristů provedli 111 dechových zkoušek. Jeden z kontrolovaných řidičů řídil vozidlo po požití alkoholických nápojů.  

Operační důstojníci přijali na tísňovou linku 158 ve středu 56 telefonátů, 38 z nich bylo využito a zbývajících 18 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Věra Krejčová
12. 8. 2010
 

vytisknout  e-mailem