Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Pestrý pondělní den 

V průběhu pondělního dne 4. 10. 2010 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno dvanáct nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Jedná se o zejména o skutky krádeží provedených vloupáním, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a zatajení věci. Policisté zpracovali celkem devět přestupků. Jednalo se hlavně o majetkové delikty, občanské soužití a přestupky v dopravě, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na silnicích.

Královédvorští policisté dokumentují vloupání do sklepa. V posledních třech týdnech do 3. 10. 2010 dosud nezjištěný pachatel vnikl na neoplocený a volně přístupný pozemek v obci Vítězná, část Záboří a následně pak do sklepa, který se nachází vedle chatky. Odtud si odnesl lahev rumu o obsahu 0,5 litru, šest kusů balení Matonni a čtyři plechové disky se zimními pneumatikami. Na pozemku ještě vzal dvě nápravy od osobního automobilu značky Ford Geneda a traverzu. Pachatel svým jednáním způsobil majiteli škodu za 5.200 korun. Za přečin krádež vloupáním trestní zákoník pamatuje s trestem odnětí svobody až na dva roky.

Nešťastná žena se v pondělí 4. 10. 2010 v odpoledních hodinách obrátila s žádostí o pomoc na policisty ve Dvoře Králové nad Labem. Zapomněla totiž svoji peněženku u telefonního automatu na Náměstí T. G. Masaryka. Po chvíli se na místo vrátila a portmonku již nenašla. Šlo o látkovou, skládací peněženku černé barvy. Mladá žena svojí roztržitostí přišla i o doklady a finanční hotovost. Celkově jí neznámý poberta způsobil škodu na 5 tisíc korun. Za protiprávní jednání může soud pachatele odsoudit až na dvě léta. 

V průběhu uplynulého víkendu do ranních hodin prvního pracovního dne 4. 10. 2010 neznámý vandal poškodil omítku rekonstruovaného domu a rozbil skleněnou výplň okna na ulici Procházkova v Trutnově. Celkem způsobil poškozené firmě škodu za 10 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci hrozí viníkovi trest až na jeden rok, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty. Trutnovští policisté případ zadokumentovali a po vandalovi intenzivně pátrají.

V pondělí 4. 10. 2010 v odpoledních hodinách se dostavil na Obvodní oddělení ve Vrchlabí sedmatřicetiletý muž a odevzdal samonabíjecí pistoli Kommer, stříbrné barvy s černou plastovou střenkou se zásobníkem a koženým pouzdrem. Zbraň nalezl v chodbičce v jednom domě na ulici Horská ve Vrchlabí. Pistoli policisté předají na specializované pracoviště k dalšímu opatření.

K tragické události došlo včera v dopoledních hodinách na Benešově nábřeží ve Dvoře Králové nad Labem. Při práci na potrubí horkovodu utrpěl sedmapadesátiletý muž těžká zranění, kterým na místě podlehl.

Dopravní policisté vyjížděli v průběhu pondělních čtyřiadvaceti hodin na dvě dopravní nehody, při kterých došlo ke třem lehkým zraněním. V trutnovském regionu zjistili 21 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči. Za tyto přestupky jim muži a ženy v bílých košilích uložili blokové pokuty ve výši 23 400 korun. Policisté u motoristů provedli 120 dechových zkoušek. Ani jeden z kontrolovaných řidičů neřídil vozidlo po požití alkoholických nápojů.  

Operační důstojníci přijali na tísňovou linku 158 v pondělí 36 telefonátů, 15 z nich bylo využito a zbývajících 21 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Věra Krejčová
5. 10. 2010
                                                                             

                                                                                              

vytisknout  e-mailem