Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Převládala majetková trestná činnost 

V průběhu prvního pracovního dne tohoto týdne v pondělí 24. 8. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o jedenácti nově spáchaných trestných činech a čtrnácti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a poškozování cizí věci.

Trutnovští policisté šetří případ krádeže, ke kterému došlo z neděle na pondělí 24. 8. 2009 v Trutnově na Bojišti. Dosud neznámý pachatel násilně vnikl ve stanovém městečku do zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Ford Tranzit a ukradl digitální fotoaparát značky Panasonic a finanční hotovost. Poškozený návštěvník trutnovského festivalu si škodu vyčíslil na 13 tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Na Obvodním oddělení Policie ČR v Úpici oznámila v pondělí 24. 8. 2009 dvaačtyřicetiletá žena, že jejímu synovi dosud neznámý pachatel odcizil na ulici Pod Skalkou horské jízdní kolo značky GT Aggressor 08, černé barvy. Ani lankový zámek, kterým měl bicykl mladík řádně uzamčený, však neodradil zloděje k tomu, aby se ho zmocnil a odvezl neznámo kam. Poškozená si škodu vyčíslila na částku necelých sedm tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Z neděle na pondělí 24. 8. 2009 dosud neznámý vandal poškodil na Úpském nábřeží v Trutnově čelní sklo nákladního motorového vozidla Renault Premium. Zástupce poškozené firmy škodu vyčíslil na osm tisíc korun. Za trestný čin poškozování cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.

Policisté Skupiny dopravních nehod Trutnov v pondělí vyjížděli k jedné dopravní nehodě, při které došlo k lehkému zranění osoby.
 
Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 47 telefonátů, 17 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
25. 8. 2009
 

vytisknout  e-mailem