Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Krádeže, dopravní nehody 

V průběhu prvního pracovního dne po prodlouženém víkendu ve středu 7. 7. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno deset nově spáchaných přečinů. Všechna oznámená protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, neoprávněné užívání cizí věci, poškození cizí věci a zanedbání povinné výživy. Ve středu navíc muži zákona zpracovali patnáct přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
Žacléřští policisté zadokumentovali ve středu 7. července 2010 případ krádeže, ke kterému došlo před dvěma dny v jedné z místních prodejen s potravinami v obci Žacléř. Zloděj využil vhodného okamžiku a jednatřicetileté ženě odcizil z kabelky, kterou měla přes rameno, peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a osobními doklady. Okradená si škodu vyčíslila na tři tisíce korun. Za přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.
Na Obvodním oddělení Policie ČR v Trutnově oznámil ve středu 7. 7. 2010 sedmačtyřicetiletý majitel osobního motorového vozidla značky Renault 19, že mu ho odcizil neznámý pachatel. Šetřením policisté zjistili, že lapka automobil ukradl z parkoviště na ulici Jana Roháče z Dubé v Trutnově a do současné doby jej neoprávněně užívá. Poškozený motorista škodu vyčíslil na pět tisíc korun. Za přečin neoprávněné užívání cizí věci hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody nebo zákaz činnosti. Policisté po renaultu registrační značky NAH 32-65 vyhlásili celostátní pátrání.
Ve středu 7. 7. 2010 dopoledne zpracovali policisté z Vrchlabí případ zanedbání povinné výživy. Šestatřicetiletý „otec“ zřejmě zapomněl přispívat na svého syna a dceru soudem stanovenou částku. Matka vyčíslila dluh na částku, která se vyšplhala až na 72 tisíc korun. Policejní inspektorka ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky.
Policisté Dopravního inspektorátu v Trutnově vyjížděli ve středu 7. 7. 2010 o půl jedné odpolední k dopravní nehodě, srážce dvou osobních motorových vozidel, ke které došlo na Náchodské ulici v Trutnově Poříčí. Šetřením na místě policisté v bílých košilích zjistili, že sedmatřicetiletá řidička se zřejmě plně nevěnovala řízení svého vozidla Opel Tigra, přejela do protisměru, kde se čelně střetla s automobilem značky Ford Mondeo. Při nehodě došlo ke třem lehkým zraněním osob, které byly převezeny do nemocnice v Trutnově. Požití alkoholu bylo u obou řidičů vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. Chování řidičky se však policistům zdálo být podezřelé a proto ji vyzvali, aby se podrobila testu na požití návykové látky. Test, ani policisté se nemýlili, byl pozitivní na Amfetaminy. Řidičku, která nehodu zavinila, nyní čeká vysoká pokuta, ale i zákaz řízení vozidla až na dva roky. Co je však nejvíce zarážející, je to, že nezodpovědná mladá žena pod vlivem drog vezla ve vozidle i svoji pětiletou dceru.
Dopravní policisté v průběhu středečních čtyřiadvaceti hodin zpracovali tři dopravní nehody, které si vyžádaly pět lehkých zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřili na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Policisté zjistili 12 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky dopravní policisté uložili blokové pokuty ve výši dvacet tisíc korun. Dechové zkoušce se ve středu podrobilo 22 řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných řidičů tentokrát neusedl za volant svého vozu pod vlivem alkoholu.
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 39 telefonátů, 16 z nich bylo využito a zbývajících 23 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
8. 7. 2010

vytisknout  e-mailem