Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Úterý patřilo mezi dny klidnější 

V průběhu prvního pracovního dne tohoto týdne 6. 4. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno pět nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy zanedbání povinné výživy, krádeží provedených vloupáním a výtržnictví. V úterý navíc muži zákona zpracovali osm přestupků. Ve většině případech se jednalo o jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Trutnovští policisté vyjížděli v úterý ráno 6. 4. 2010 do ulice Obránců Míru, kde dosud neznámý pachatel násilím vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla Škoda Felicia. Zloděj z interiéru automobilu odcizil zabudované autorádio značky Blaupunkt. Majitelka dopravního prostředku vyčíslila škodu na 2 tisíce korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Na policisty z Hostinného se obrátila s žádostí o pomoc devětačtyřicetiletá žena, která mužům zákona oznámila krádež hliníkových štaflí. Policejní hlídka, která na místo činu vyjela, provedeným šetřením zjistila, že dosud neznámý nenechavec z průchozí chodby jednoho z obytných domů ve Školní ulici odcizil shora uvedené štafle. Okradená vyčíslila škodu na necelý 1 tisíc korun. Policisté věc prošetřují jako přestupek proti majetku, za který zlodějíčkovi hrozí pokuta až do výše 15 tisíc korun. 

Žacléřští policisté v úterý navečer zaprotokolovali případ přestupku proti majetku. Dvaapadesátiletá žena z obce Královec mužům zákona oznámila, že jí měl na jejím pozemku „nenechavý dřevorubec“ pokácet několik vzrostlých bříz. Poškozená škodu vyčíslí dodatečně na základě vypracovaného odborného vyjádření.  Za shora uvedené protiprávní může správní orgán uložit pokutu do výše 15 tisíc korun.

Policisté z Pece pod Sněžkou v úterý odpoledne zastavili ve Velké Úpě při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda. Po kontrole dokladů hlídka vyzvala muže sedícího za volantem k orientační dechové zkoušce na zjištění alkoholu. Přístroj prokázal 0,4 promile v dechu kontrolovaného. Policejní hlídka zakázala řidiči další jízdu. Nezodpovědný účastník silničního provozu je podezřelý ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za který může správní orgán uložit vysokou pokutu a zákaz řízení motorových vozidel.

Dopravní policisté v průběhu úterních čtyřiadvaceti hodin nemuseli zpracovávat žádnou dopravní nehodu. Takový výsledek muže v uniformách vždy potěší. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se o to víc zaměřili na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ženy a muži v bílých čepicích zjistili 42 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky dopravní policisté uložili blokové pokuty ve výši necelých 32 tisíc korun. Dechové zkoušce se v úterý podrobilo 126 řidičů motorových vozidel, žádný ze zkontrolovaných nepožil před nebo během jízdy alkoholický nápoj.

V průběhu úterního dne dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 15 pěších policejních hlídek.  

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 53 telefonátů, 25 z nich bylo využito a zbývajících 28 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
7. 4. 2010

vytisknout  e-mailem