Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Čtyři dopravní nehody bez zranění 

V průběhu čtvrtečního dne 5. 11. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o deseti nově spáchaných trestných činech a šesti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi trestnými činy opět převládala majetková trestná činnost. Muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné držení platební karty a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, krádež a krádeže provedené vloupáním.

Vrchlabští policisté šetří případ krádeže, ke kterému došlo ve čtvrtek 5. 11. 2009 krátce po poledni v jednom z místních obchodů s oblečením v obci Prostřední Lánov. Dosud neznámý pachatel využil vhodného okamžiku a v nestřežené chvíli jedné z nakupujících jí odcizil z kapsy bundy peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Za trestné činy krádež a neoprávněné držení platební karty hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

Ve čtvrtek 5. 11. 2009 oznámil na Obvodním oddělení Policie ČR v Hostinném zástupce poškozené firmy se sídlem ve Dvoře Králové nad Labem, že z kamerového systému zjistili pachatele majetkové trestné činnosti. V protokolu o trestním oznámení muž uvedl, že zloděj v průběhu dvou dnů do středy 4. 11. 2009 odcizil v jedné z prodejen s potravinami v Hostinném cukrovinky v hodnotě přesahující šest tisíc korun. Policisté nyní musí identifikovat podezřelého, kterému za jeho protiprávní jednání hrozí za krádež až dvouletý pobyt za mřížemi.

Ojedinělý případ řeší policisté z Úpice. Ve středu 4. listopadu dosud neznámý pachatel odcizil z volně přístupného pozemku u rodinného domku v obci Velké Svatoňovice dva psy. Podle majitele se mělo jednat o šedočernou fenu stáří jeden a půl roku a tříměsíční štěně psa Jakteriéra. Poškozený chovatel si škodu vyčíslil na 9 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Další majetkovou trestnou činnost zadokumentovali muži zákona ze Dvora Králové nad Labem. Po provedené inventuře zástupce jedné z místních firem zjistil, že od měsíce září do čtvrtka 5. 11. 2009 dosud neznámý lapka ukradl pět práškových a vodních hasících přístrojů z objektu místní restaurace. Oznamovatel škodu vyčíslil na částku převyšující 12 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli až dva roky odnětí svobody, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

Policisté Skupiny dopravních nehod ve čtvrtek zadokumentovali čtyři dopravní nehody, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Dvě z uvedených událostí policisté vyřešili ihned na místě jako přestupek v dopravě udělením blokové pokuty.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali v pondělí 33 telefonátů, 13 z nich bylo využito a zbývajících 20 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
6. 11. 2009
 

vytisknout  e-mailem