Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Žádáme řidiče o opatrnost 


V průběhu úterního dne 6.1.2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o devíti nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, ublížení na zdraví, zpronevěry, podvodu a zanedbání povinné výživy.

Policisté ze Svobody nad Úpou krátce po půlnoci z neděle na pondělí 5.1.2009 vyjížděli do jednoho z místních restauračních zařízení, kde mělo dojít k incidentu mezi přítomnými hosty. Uvedené protiprávní jednání bude s největší pravděpodobností dokumentováno pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.

Trutnovští policisté v úterý ráno 6.1.2009 zadokumentovali případ násilného vniknutí do zaparkovaného osobního motorového vozidla. Dosud neznámý pachatel vnikl do zajištěného automobilu Volkswagen, které stálo v Trutnově na ulici Vítězslava Nezvala. Z vozidla zloděj odcizil autorádio značky Panasonic a volně odloženou sadu nářadí. Poškozeným byla škoda vyčíslena na částku necelých 5 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své cennosti a osobní věci dávali lepší pozor. Myslete na to, že Vaše vozidlo není trezor.

Trutnovští policisté v úterý ráno 6.1.2009 rovněž zadokumentovali případ násilného vniknutí do venkovního skladu jednoho z trutnovských obchodních domů. Dosud neznámý pachatel od pátku 2.1.2009 do úterního rána 6.1.2009 z objektu odcizil na tři desítky pánských a dámských bund, několik sad nádobí a jeden kufr. Zástupcem poškozené firmy byla škoda vyčíslena na částku 52 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.

Krátce po úterní půlnoci 6.1.2009 vypátrali díky výborné místní a osobní znalosti trutnovští policisté v Trutnově - Poříčí mladíka, který procházel registrem celostátně pohřešovaných osob. Po provedení nezbytných úkonů policisté uvedeného chlapce předali vychovateli jednoho z místních výchovných ústavů.

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali v úterý 6.1.2009 dvě dopravní nehody, při kterých došlo ke dvěma lehkým zraněním.

Při první z dopravních nehod, ke které došlo v úterý krátce před polednem v obci Hostinné, byl lehce zraněn cyklista. Sportovec zřejmě vybočil ze směru své jízdy v době, kdy byl již předjížděn osobním motorovým vozidlem. Škoda na poškozeném vozidle a bicyklu byla předběžně vyčíslena na částku 4 tisíce korun. Při druhé nehodě, ke které došlo v úterý odpoledne, byla lehce zraněna šestiletá dívenka. Holčička přecházela se svou maminkou  vozovku po vyznačeném přechodu pro chodce v Trutnově na ulici Pražská. Řidič, který přijížděl k přechodu nestačil na komunikaci pokryté slabou vrstvou rozbředlého a uklouzaného sněhu zabrzdit. Střetu se již nedalo zabránit. Dívenka byla k ošetření převezena do nemocničního zařízení. Policie České republiky žádá všechny řidiče, aby jezdili opatrně. Věnujte řízení velkou pozornost a myslete na to, že povrchy vozovek mohou být namrzlé. Brzdná dráha se proto velmi prodlužuje. 

 Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 46 telefonátů,  14 z nich bylo využito a zbývajících 32 nesouviselo s prací PČR. 

vytisknout  e-mailem