Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

V úterý převládala majetková trestná činnost 

V průběhu druhého pracovního dne tohoto týdne 8. 6. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno jedenáct nově spáchaných přečinů. Všechna oznámená protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy ublížení na zdraví, podvodů, krádeží prostých a porušování domovní svobody. Ve dvou případech policisté zadokumentovali náhlá úmrtí. V průběhu úterý navíc muži zákona zpracovali deset přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Policisté z Úpice vyjížděli v pondělí večer 7. 6. 2010 do Velkých Svatoňovic, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do jedné z místních chalup. Z rekreačního objektu nenechavec odcizil hifi věž značky Aiwa. Majitel nemovitosti vyčíslil škodu na necelé 2 tisíce korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Místní policisté po lapkovi intenzivně pátrají.

Královédvorští policisté necelé dvě  hodiny po půlnoci z pondělí na úterý 8. 6. 2010 zastavili v centru Dvora Králové nad Labem při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla Ford. Po provedené kontrole dokladů hlídka vyzvala řidiče k orientační dechové zkoušce. Přístroj prokázal 1,3 promile v jeho dechu. Provedeným šetřením policejní hlídka zjistila, že jednadvacetiletý muž sedící za volantem má Okresním soudem v Trutnově vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.

V úterý dopoledne 8. 6. 2010 policisté ze Dvora Králové nad Labem vyjížděli do obce Nemojov – Starobucké Debrné, kde u jednoho z místních domů objevil pracovník při provádění výkopových prací předmět, který připomínal tvar munice. Policejní hlídka místo zajistila z důvodu zajištění bezpečnosti náhodně kolemjdoucích osob. Na místo se dostavil policejní pyrotechnik, který ohledáním předmětu zjistil, že se jedná o dělostřeleckou minu z dob druhé světové války. Nebezpečný předmět policejní specialista převezl k následné likvidaci na předem určené bezpečné místo. Policie České republiky žádá všechny občany, aby v případě nálezu jakéhokoliv předmětu, který svým tvarem připomíná munici, na tento v žádném případě nesahali a ihned zatelefonovali na linku 158.

Dopravní policisté v průběhu úterních čtyřiadvaceti hodin zpracovali 2 dopravní nehody, které si vyžádaly jedno lehké zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřili na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ženy a muži v bílých košilích zjistili 27  přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky dopravní policisté uložili blokové pokuty ve výši necelých 20 tisíc korun. Dechové zkoušce se o víkendu podrobilo 135 řidičů motorových vozidel. Jeden nezodpovědný účastník silničního provozu usedl za volant svého vozidla po požití alkoholického nápoje.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 38 telefonátů, 16 z nich bylo využito a zbývajících 22 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
9. 6. 2010
 

vytisknout  e-mailem