Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Vzal si k snědku tři přepravky pečiva 

V průběhu třetího pracovního dne 21. 4. 2010 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno jedenáct nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Jedná se o případy krádeží provedených vloupáním, maření výkonu úředního rozhodnutí, zanedbání povinné výživy, poškození cizí věci a poškození cizích práv. Policisté zpracovali celkem jedenáct přestupků. Jednalo se hlavně o majetkové delikty, narušení občanského soužití a přestupky v dopravě, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči.

Do skladu prodejny potravin v ulici Hronovská ve Rtyni v Podkrkonoší se v ranních hodinách 21. 4. 2010 vloupal nezjištěný pachatel. Po násilném vniknutí z objektu odcizil tři umělohmotné přepravky s bílým a sladkým pečivem a ve skladu rozbil pohybové čidlo světla. Majitel vyčíslil škodu něco přes 1.500 korun. Za přečin krádež vloupáním hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo propadnutí věci či jiné majetkové hodnoty. Případ dokumentují policisté z Úpice.

O pomoc se na vrchlabské policisty obrátila devětatřicetiletá žena. V průběhu jednoho měsíce do 20. 4. 2010 se neznámý lapka vloupal do sklepní kóje v ulici Krkonošská ve Vrchlabí. Lupem se stalo dámské jízdní kolo značky Author červeno-oranžové barvy, bez blatníků, s předním i zadním osvětlením. Poškozená si hodnotu kola odhadla na 4 tisíce korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádež vloupáním pamatuje trestní zákoník s trestem odnětí svobody až na tři léta.  Po pachateli a odcizeném bicyklu policisté intenzivně pátrají.

Královédvorští policisté při běžné silniční kontrole před dvacátou hodinou ve středu 21. 4. 2010 zastavili v ulici Pod Safari ve Dvoře Králové nad Labem řidiče osobního motorového vozidla značky Renault. Lustrací zjistili, že jedenadvacetiletý nezodpovědný řidič řídí vozidlo i přesto, že má okresním soudem uložen zákaz řízení motorových vozidel na dobu dvou let. Viníkovi policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, kdy může soud uložit trest až na tři léta.

Policisté v Trutnově přijali oznámení o neplacení alimentů. Čtyřicetiletý otec z Úpice v období pěti let pozapomněl plnit vyživovací povinnost na svého syna. Placení se vyhýbá, ačkoliv mu měsíční splátky byly stanoveny Okresním soudem v Trutnově. Za dané období dlužná částka dosahuje 66 tisíc korun. Nezodpovědnému otci pak může být soudem uložen trest odnětí svobody v trvání dvou let. Případ bude postoupen podle místní příslušnosti na Obvodní oddělení do Úpice.
 
Po druhé hodině odpoledne 21. 4. 2010 vyjížděli dopravní policisté k havárii motocyklu. Padesátiletý řidič motocyklu značky Honda v ulici Bohuslavická v Trutnově z dosud nezjištěných příčin havaroval. Po nehodě byl převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice v Trutnově. Z důvodu zranění nebyla provedena dechová zkouška a byl nařízen odběr krve. Šetřením policisté zjistili, že neměl na hlavě nasazenou a řádně připevněnou ochrannou přilbu a motocykl neměl platnou technickou kontrolu. Okolnosti a příčina nehody jsou předmětem dalšího šetření skupiny dopravních nehod. Škoda je vyčíslena na 30 tisíc korun.

Dopravní policisté zpracovali v průběhu středečních čtyřiadvaceti hodin pět dopravních nehod. Při jedné z nich došlo k těžkému zranění motocyklisty. Na našich silnicích zjistili 13 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči. Za tyto přestupky jim policisté uložili blokové pokuty za více jak 17 tisíc korun.

Během středečního dne dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 13 pěších policejních hlídek.    
 
Operační důstojníci přijali na tísňovou linku 158 ve středu 73 telefonátů, 24 z nich bylo využito a zbývajících 59 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Věra Krejčová
22. 4. 2010
 

vytisknout  e-mailem