Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Jízdní kola terčem zlodějů 

V průběhu čtvrtečního dne 14. 5. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o šesti nově spáchaných trestných činech a deseti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi oznámené případy patřily krádež prostá, krádeže provedené vloupáním, podvod a neplacení výživného.

Policisté z Obvodního oddělení Policie České republiky Trutnov ve čtvrtek odpoledne 14. 5. 2009 zadokumentovali případ násilného vniknutí do sklepní kóje jednoho z obytných domů v Trutnově na Dlouhé ulici. Dosud neznámý zloděj z místnosti odcizil jízdní kolo značky Olpran šedo-modré barvy. Majitelka bicyklu vyčíslila škodu na necelé 2 tisíce korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.

   Vrchlabští policisté zastavili ve čtvrtek večer krátce po jednadvacáté hodině při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v Podhůří na Lesní ulici ke kontrole osobní motorové vozidlo značky Opel. Policejní hlídka řidiče vyzvala k předložení dokladů potřebných k řízení automobilu. Po provedené kontrole muži zákona muže sedícího za volantem vyzvali k provedení dechové zkoušky. Přístroj prokázal hodnotu 0,3 promile alkoholu v jeho dechu. Za přestupek proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích může správní orgán obviněnému uložit vysokou pokutu a zákaz řízení motorových vozidel.

Muži zákona ze Svobody nad Úpou ve čtvrtek večer zaprotokolovali přestupek proti občanskému soužití. Na místní policisty se obrátila s žádostí o pomoc žena z Mladých Buků, která oznámila, že ze strany její sousedky dochází k nevhodnému chování, schválnostem a urážkám. Protiprávní jednání místní policisté zadokumentovali a spis po provedení výslechů předají k dalšímu opatření správnímu orgánu Městského úřadu v Trutnově. Za přestupek proti občanskému soužití může být uložena pokuta až do výše 3 tisíc korun.

Úpičtí policisté ve čtvrtek odpoledne zadokumentovali případ přestupku proti majetku. Dosud neznámý pachatel rozbil u jednoho z rodinných domů v obci Suchovršice tři skleněné výplně oken.  Majitel nemovitosti vyčíslil škodu na necelých 5 tisíc korun. Policisté k celé věci oznamovatele vyslechli a po vandalovi intenzivně pátrají. Za přestupek proti majetku může správní orgán uložit pokutu až do výše 15 tisíc korun.

Policisté Skupiny dopravních nehod zpracovali ve čtvrtek 2 dopravní nehody, které si naštěstí nevyžádaly žádné zranění.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali ve čtvrtek 47 telefonátů, 17 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
 

vytisknout  e-mailem