Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Úterý patřilo mezi klidnější dny 

V průběhu druhého pracovního dne 11. 5. 2010 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno sedm nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Jedná se o případy krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, porušování domovní svobody, zanedbání povinné výživy a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Policisté zpracovali celkem devět přestupků. Jednalo se hlavně o majetkové delikty a přestupky v dopravě, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na silnicích.

Krátce po půlnoci 11. 5. 2010 dostihli na parkovišti u jednoho z obchodních domů v Trutnově muži zákona z hlídkové služby vozidlo značky Ford Siera, které nechtělo na jejich výzvu zastavit. Šetřením zjistili, že automobil řídil čtyřiadvacetiletý muž, který má Okresním soudem v Náchodě uložen zákaz řízení motorových vozidel. Viníkovi bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Trutnovští policisté věc zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení. Podle trestního zákoníku může být pachatel odsouzen až na tři léta.

Na výživu svých dvou nezletilých dcer nepřispívá sedmatřicetiletý otec ze Svobody nad Úpou.  Platit měsíční částky mu stanovil Okresní soud v Trutnově. Tomu se ale úspěšně vyhýbá a tak od měsíce září 2008 do současné doby mu dluh narostl do částky 24 tisíc korun. Za přečin zanedbání povinné výživy může soud udělit trest až dva roky za mřížemi. Spis je dokumentován na Obvodním oddělení v Úpici.

Včerejšího dne 11. 5. 2010 neznámý poberta ukradl z volně přístupné chodby panelového domu v ulici Slévárenská v Trutnově horské jízdní kolo značky Maxbike Nimbá. Majitelka nezajištěný bicykl ponechala bez dozoru na pár desítek minut a po návratu zjistila, že kolo zmizelo. Jeho hodnota je odhadnuta na 4.500 korun. Za přestupek proti majetku hrozí pokuta až do výše 15 tisíc korun. Policie žádá občany, aby si kola řádně uzamykali a nenechávali je nezajištěná na volných prostranstvích.

V úterý v dopoledních hodinách vypátrali v Prostředním Lánově kriminalisté z Trutnova sedmačtyřicetiletého muže, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Po provedených úkonech ho eskortovali k Okresnímu soudu v Trutnově. Na příkaz soudce byl propuštěn na svobodu.

V úterý 11. 5. 2010 před dvacátou hodinou se stala na místní komunikaci mezi obcemi Chvaleč a Slavětín dopravní nehoda. Osmapadesátileté řidičce vběhla do jízdní dráhy srna, kdy došlo ke střetu pravou boční částí vozidla značky Citroën Saxo. Automobil vyjel mimo komunikaci do příkopu, převrátil se na levý bok a začal hořet. Vozidlo kompletně shořelo a na likvidaci požáru se podíleli příslušníci Hasičského záchranného sboru z Trutnova. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění a celková škoda je vyčíslena na 66 tisíc korun.
Dopravní policisté zpracovali v průběhu úterních čtyřiadvaceti hodin jednu dopravní nehodu. V trutnovském regionu zjistili 15 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči. Za tyto přestupky jim policisté uložili blokové pokuty ve výši necelých 6.500 korun.

Během úterního dne dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 12 pěších policejních hlídek.    
 
Operační důstojníci přijali na tísňovou linku 158 v úterý 50 telefonátů, 25 z nich bylo využito a zbývajících 25 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Věra Krejčová
12. 5. 2010
 

vytisknout  e-mailem