Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Vážná dopravní nehoda v Úpici 

V průběhu úterního dne 6. 10. 2009 operační důstojníci na okrese Trutnov přijali na tísňové lince 158 dvaapadesát telefonátů, 12 z nich bylo využito a zbývajících 40 nesouviselo s prací policie.

V úterý došlo k šesti nově spáchaným trestným činům a osmi přestupkům. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi trestnými činy opět převládala majetková trestná činnost. Muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné užívání věci a zanedbání povinné výživy.

Královédvorští policisté šetří případ neoprávněného užívaní cizí věci, ke kterému došlo v úterý 6. 10. 2009 na Valově ulici ve Dvoře Králové nad Labem. Dosud neznámý pachatel odcizil ze dvora za domem motorové vozidlo značky Citröen Jumper. Šetřením policisté vozidlo nalezli v obci Debrné, kde s ním zřejmě pachatel havaroval. Škodu si majitel automobilu vyčíslil na 150 tisíc korun. Za výše uvedený trestný čin hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.

K vážné dopravní nehodě došlo v úterý 6. 10. 2009 v Úpici na Palackého ulici. Krátce po sedmnácté hodině řidič osobního motorového vozidla značky Mitsubishi nezastavil před přechodem pro chodce a narazil do právě přecházejícího chodce. Po střetu řidič nezastavil a z místa dopravní nehody ujel do ulice Spojenců, kde zavinil další dopravní nehodu. Na místo přivolaní policisté začali ihned podezřelé vozidlo hledat. V katastru obce Rtyně v Podkrkonoší se mužům zákona podařilo po osmnácté hodině vozidlo vypátrat a zastavit. Šetřením policisté zjistili, že za volantem sedí mladistvá osoba, u které provedenou dechovou zkouškou naměřili přes dvě a půl promile alkoholu v dechu. Zraněného seniora odvezlo vozidlo rychlé záchranné služby na ošetření do nemocničního zařízení. Pětaosmdesátiletý muž měl veliké štěstí, pravděpodobně při dopravní nehodě utrpěl „jen“ lehké zranění. Dopravní policisté celý případ zadokumentovali a nyní čekají na výsledky rozboru žilní krve podezřelého. Pokud se prokáže, že hodnota alkoholu v krvi přesáhla jednu promili hrozí mladíkovi za provinění ohrožení pod vlivem návykové látky i několikaměsíční trest odnětí svobody.

Osmadvacetiletý muž byl v úterý 6. 10. 2009 v jednom z trutnovských marketů přistižen ostrahou při krádeži drobného zboží v hodnotě několika set korun. Na místo přivolaní policisté lustrací zjistili, že výtečník byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen pro obdobnou trestnou činnost a proto celou věc zadokumentovali jako trestný čin krádež. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření a rychlému potrestání viníka.
Z pondělí na úterý 6. 10. 2009 dosud neznámý pachatel odcizil bez použití násilí z areálu jedné trutnovské firmy jednu kostku stavebního kovového lešení. Zástupce poškozené firmy škodu vyčíslil na čtyři tisíce korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až 15 tisíc korun.

Policisté Skupiny dopravních nehod v úterý zadokumentovali pět dopravních nehod, při kterých došlo ke dvěma lehkým zraněním. Dvě havárie policisté vyřešili ihned na místě jako přestupek v dopravě udělením blokové pokuty. V jednom případě byl v souvislosti s dopravní nehodou u řidiče zjištěn alkohol.

por. Bc. Jiří Prouza
7. 10. 2009

vytisknout  e-mailem