Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Ve středu převládala majetková trestná činnost 

V průběhu třetího pracovního dne tohoto týdne 10. 11. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno osm nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy prostých krádeží, krádeží provedených vloupáním a poškození cizí věci. V průběhu středečního dne navíc muži zákona zpracovali sedm přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Trutnovští policisté ve středu dopoledne 10. 11. 2010 vyjížděli do Debrného, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do pasteveckého objektu. Z chaty nenechavec odcizil několik desítek metrů elektrických kabelů. Poškozené společnosti vznikla škoda ve výši 15 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky. Po pachateli vloupání trutnovští policisté intenzivně pátrají.

Policisté z Hostinného ve středu zadokumentovali případ porušování domovní svobody, ke kterému došlo v úterý odpoledne 9. 11. 2010 v obci Čermná. Dosud neznámý pachatel neuzamčenými dveřmi vnikl do rodinného domu, ze kterého odcizil finanční hotovost. Majitelka nemovitosti vyčíslila škodu na necelé 4 tisíce korun. Za shora uvedený přečin hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby nedávali zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.

Na trutnovské policisty se ve středu odpoledne 10. 11. 2010 obrátil s žádostí o pomoc třicetiletý muž, kterému dosud neznámý vandal v Trutnově na Voletinské ulici poškrábal lak jeho zaparkovaného vozidla. Renault stál na volně přístupném parkovišti za jedním z místních domů. Majitel automobilu vyčíslil škodu na 5 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.

Policisté ze Svobody nad Úpou ve středu odpoledne zaprotokolovali případ krádeže věcí z kabelky. Dosud neznámý pachatel v sobotu večer 7. 11. 2010 na jedné z místních diskoték využil svou příležitost, kdy z volně odložené kabelky odcizil mobilní telefon značky LG a finanční hotovost. Okradená dívka vyčíslila škodu na částku převyšující 2 tisíce korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až do výše 15 tisíc korun. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor.

Dopravní policisté v průběhu středečního dne zpracovali 3 dopravní nehody, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se v průběhu třetího pracovního dne tohoto týdne podrobilo 102 řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu neusedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Dopraváci navíc zjistili 29 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 25 tisíc korun.

V průběhu středy dohlíželo na veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 12 pěších policejních hlídek. 

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 47 telefonátů, 20 z nich bylo využito a zbývajících 27 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
11. 11. 2010

 

vytisknout  e-mailem