Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

1. den festivalu, první problémy 

V průběhu čtvrtku dne 20. 8. 2009 operační důstojníci na okrese Trutnov přijali 53 telefonátů  na  tísňovou  linku 158, dvacet devět z nich bylo využito a zbývajících 24 nesouviselo s prací PČR. 

Muži zákona zadokumentovali devět trestných činů a deset přestupků. Provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily opět případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu porušování povinnosti při správě cizího majetku, poškozování cizí věci, neoprávněné držení platební karty, zatajení věci a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

Policisté mají za sebou první den a noc Open Air Music Festivalu 2009. Za uplynulých dvacet čtyři hodin přijelo navštívit tento svátek dobré hudby již osm tisícovek návštěvníků a toto číslo stále stoupá. Stanové městečko se velmi rychle zaplňuje a i dopravních prostředků v Trutnově přibývá. Za první den festivalu policisté museli řešit jedenáct přestupků v dopravě, za které uložili blokové pokuty v částce šest tisíc korun. Dopravní policisté odhalili řidiče, který vyčerpal potřebný počet 12 trestných bodů a i přesto zasedl za volant svého vozidla. Za jeho protiprávní jednání mu byla uložena kauce ve výši 25 tisíc korun. Ozvali se však i zloději a trutnovští policisté zadokumentovali první krádež batohů z nezajištěného stanu. Poškození si škodu vyčíslili na více jak čtyři tisíce korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až 15 tisíc korun. Opětovně žádáme všechny návštěvníky hudebního svátku, aby věnovali zvýšenou pozornost svým osobním věcem a zbytečně nedávali šanci zlodějům.

Vrchlabští policisté šetří případ neoprávněného držení platební karty, ke kterému došlo ve středu 19. 8. 2009 v odpoledních hodinách na Školní ulici ve Vrchlabí. Roztržitý osmnáctiletý mladík si položil na střechu osobního motorového vozidla Škoda Felicia svoji peněženku a na pár minut se vzdálil. Jaké bylo překvapení, když se k automobilu vrátil a zjistil, že této neopatrnosti využil dosud neznámý zloděj, který mladíkovi s portmonkou ukradl i osobní doklady, finanční hotovost, mobilní telefon značky Sony Ericsson P990i a platební kartu. Poškozený si škodu vyčíslil na částku necelé čtyři tisíce. Za výše uvedený trestný čin hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Policie České republiky vyhlásila celostátní pátrání po odcizené registrační značce TUK 69-63, kterou dosud neznámý pachatel ukradl ve středu 19. 8. 2009 mezi obcemi Jilemnice a Dolní Dvůr z osobního motorového vozidla značky Škoda Fabia. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli vysoká pokuta.
 

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali ve čtvrtek 7 dopravních nehod. Jedna z těchto událostí byla přestupkovým jednáním. Při nehodách došlo k jednomu lehkému zranění.

por. Bc. Jiří prouza
21. 8. 2009

vytisknout  e-mailem