Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

V úterý se policisté nenudili 

V průběhu druhého pracovního dne tohoto týdne 9. 6. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o osmnácti nově spáchaných trestných činech a deseti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu neoprávněného držení platební karty, maření výkonu úředního rozhodnutí, podvodu, zpronevěry, porušování domovní svobody, zanedbání povinné výživy, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a podvodu.

Žacléřští policisté v úterý ráno 9. 6. 2009 zadokumentovali případ násilného vniknutí do jednoho z rodinných domů v Žacléři – Bobru. Dosud neznámý pachatel v noci z pondělí na úterý násilím vnikl do objektu, ze kterého odcizil tři přenosné počítače, šperky, fotoaparát, platební karty, peněženky a osobní doklady. Majitel nemovitosti vyčíslil předběžně škodu na 50 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním, porušování domovní svobody, poškozování cizí věci a neoprávněné držení platební karty hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.

Policisté z Vrchlabí v úterý dopoledne zaprotokolovali případ, kdy dosud neznámý pachatel v jednom z místních hypermarketů vytáhl z volně zavěšené tašky na nákupním vozíku dámskou peněženku, ve které se nacházela finanční hotovost, osobní doklady a platební karta. Okradená žena vyčíslila škodu na částku převyšující 2 tisíce korun.
Podobný případ řešili v úterý ráno i královédvorští policisté. Osmdesátiletá babička přišla v jednom z místních obchodních domů o peněženku, ve které se nacházela finanční hotovost, osobní doklady a platební karta. Portmonku nenechavec vytáhl seniorce z volně odložené tašky, která se nacházela v nákupním košíku. V tomto případě zloděj způsobil škodu ve výši necelých 3 tisíc korun. Za trestný čin neoprávněné držení platební karty hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci dávali lepší pozor. Pro zkušeného lapku je drobná krádež otázkou několika vteřin.

Krátce po půlnoci z pondělí na úterý zastavili královédvorští policisté při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na Tyršově ulici ke kontrole  řidiče osobního motorového vozidla značky Peugeot. Provedenou lustrací policisté zjistili, že muž sedící za volantem není držitelem řidičského oprávnění a navíc má Okresním soudem v Hradci Králové uložen zákaz řízení motorových vozidel. Mladému neřidiči muži zákona sdělili podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.
Další dva neřidiče s vysloveným zákazem řízení motorových vozidel zastavili ke kontrole policisté trutnovského dopravního inspektorátu v centru Trutnova a v obci Rudník. Uvedené nezodpovědné dvojici muži zákona rovněž sdělili podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.

Policisté Skupiny dopravních nehod zpracovali v úterý 3 dopravní nehody, které si naštěstí nevyžádaly žádné zranění.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali v úterý 52 telefonátů, 17 z nich bylo využito a zbývajících 35 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Udo Ertner

vytisknout  e-mailem