Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Den ve znamení přestupků 

V průběhu čtvrtečního dne 19. 3. 2010 byly na trutnovských policejních služebnách oznámeny pouze dva nově spáchané přečiny, které policisté zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Jednalo se o případ zanedbání povinné výživy a ohrožení pod vlivem návykové látky. Čtvrteční den byl ve znamení přestupků. Policisté jich zpracovali celkem devět. Jednalo se hlavně o majetkové delikty, narušení občanského soužití a přestupek v dopravě.

Včerejšího dne 18. 3. 2010 se ve večerních hodinách obrátila o pomoc na tísňovou linku 158 šestačtyřicetiletá žena z Trutnova. Policistům uvedla, že byla téhož dne kolem devatenácté hodiny slovně napadána ze strany svého manžela hrubými výroky. Trutnovští policisté věc zaevidovali jako přestupek proti občanskému soužití, kde může být přestupci udělena pokuta až do výše tisíc korun.

Ve čtvrtek 18. 3. 2010 oznámil trutnovským policistům osmatřicetiletý muž krádež batohu. Při návštěvě restaurace ve večerních hodinách 16. 3. 2010 v ulici Horská v Trutnově se na okamžik vzdálil na toaletu a zaplatit útratu. Nepřítomnost majitele využil neznámý poberta a odcizil batoh i s doklady. Policie žádá občany, aby si své věci lépe hlídali a neponechávali je bez dozoru. Za přestupek proti majetku hrozí lapkovi pokuta až 15 tisíc korun.

Ve čtvrtek 18. 3. 2010 v ranních hodinách jel jednašedesátiletý řidič osobního vozidla Škoda Octavia ve směru do centra Trutnova. V ulici Krkonošská mu bezprostředně před vozidlo vběhla srna. Po střetu utekla a po pár metrech uhynula. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Škoda je odhadnuta na 16 tisíc korun.

Dopravní policisté zpracovali ve čtvrtek čtyři dopravní nehody, při kterých nedošlo k žádnému zranění.  
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali ve čtvrtek 45 telefonátů, 12 z nich bylo využito a zbývajících 33 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Věra Krejčová
19. 3. 2010
                                                                             

                                                                                         
 

vytisknout  e-mailem