Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Čtvrtek patřil mezi klidnější dny 

V průběhu čtvrtého pracovního dne tohoto týdne 24. 9. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o pěti nově spáchaných trestných činech a jedenácti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu krádež, ublížení na zdraví, výtržnictví a poškozování cizí věci.

Trutnovští policisté ve čtvrtek 24. 9. 2009 zaprotokolovali případ krádeže, ke které došlo v průběhu měsíce září do čtvrtečního rána v Hostinném. Dosud neznámý zloděj z areálu jedné z místních firem odcizil větší množství nerezových trubek a jiných armatur. Zástupce společnosti vyčíslil škodu na 300 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky. Policisté po pachateli a odcizeném nerezovém materiálu intenzivně pátrají.

Policisté z Úpice ve čtvrtek dopoledne 24. 9. 2009 díky výborné místní a osobní znalosti vypátrali v jednom z domů v obci Rtyně v Podkrkonoší pětatřicetiletého muže, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Policejní hlídka muže zadržela na základě příkazu k dodání do výkonu trestu, který vydal Okresní soud v Trutnově. Po provedení nezbytných úkonů byl muž omezený na osobní svobodě eskortován do jedné z vazebních věznic.

Ve čtvrtek navečer vyjížděli policisté z Hostinného do jedné z místních restaurací. Dosud neznámý pachatel z chodby zařízení odcizil jednomu ze štamgastů nezajištěné pánské horské jízdní kolo. Majitel bicyklu vyčíslil škodu na 4 tisíce korun. Muži zákona protiprávní jednání dokumentují jako přestupek proti majetku, za který může správní orgán uložit pokutu až do výše 15 tisíc korun.

Policisté Skupiny dopravních nehod ve čtvrtek zadokumentovali dvě dopravní nehody, které si naštěstí nevyžádaly žádné zranění. 

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 41 telefonátů, 15 z nich bylo využito a zbývajících 26 nesouviselo s prací PČR.

nprap. Udo Ertner
25. 9. 2009

vytisknout  e-mailem