Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Šest nových přečinů a devět přestupků 

V průběhu čtvrtého pracovního dne tohoto týdne ve čtvrtek 26. 6. 2010 trutnovští operační důstojníci přijali na tísňové lince 158 jednačtyřicet telefonátů, 11 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací policie.

Ve čtvrtek došlo k šesti nově spáchaným přečinům a devíti přestupkům. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi přečiny opět převládala majetková trestná činnost. Muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy, krádeže, krádeže provedené vloupáním, nebezpečné vyhrožování a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V jednom případě policisté prošetřují úmrtí osoby.

Ve čtvrtek odpoledne 9. 6. 2010 zadokumentovali policisté z Hostinného případ zanedbání povinné výživy. Sedmačtyřicetiletý „otec“ zřejmě zapomněl přispívat na svoji nezletilou dceru soudem stanovenou částku. Dluh na výživném se vyšplhal na více jak 20 tisíc korun. Policejní inspektor ve věci zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.

Vrchlabští policisté šetří případ krádeže finanční hotovosti, ke kterému došlo ve čtvrtek 24. 6. 2010 v odpoledních hodinách ve Vrchlabí. Obětí majetkového trestného činu se stala sedmašedesátiletá žena, která uvěřila dvěma neznámým mužům, kteří ji nabídli, že jí nabrousí nože. Největší chybou bylo, že je důvěřivá paní vpustila do svého bytu v domě s pečovatelskou službou. Zloději seniorce odcizili papírovou obálku s finanční hotovostí 25 tisíc korun. Pachatelům hrozí za přečin krádež dvouletý trest odnětí svobody. Policie České republiky znovu apeluje na všechny občany, aby si nevpouštěli cizí osoby do svých domovů. Důvodů, jak se vloudit do obydlí jsou desítky a většinou se jedná o velmi promyšlené a připravené situace, kterým člověk snadno uvěří.

Policisté ze Dvora Králové nad Labem výbornou osobní a místní znalostí vypátrali ve čtvrtek 24. 6. 2010 v jednom z místních penzionů v obci Choustníkovo Hradiště třiadvacetiletého muže, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na hledaného vydal Okresní soud v Trutnově příkaz k zatčení. Zatčený byl policejní hlídkou eskortován do vězeňského zařízení, kde byl v pořádku předán. 

Dopravní policisté v průběhu čtvrtečních čtyřiadvaceti hodin vyjížděli ke dvěma dopravním nehodám. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřili na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ženy a muži v bílých košilích zjistili 17 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky dopravní policisté uložili blokové pokuty ve výši 12 tisíc korun. Dechové zkoušce se ve středu podrobilo 83 řidičů motorových vozidel. Kontrolami policisté odhalili dva nezodpovědné řidiče, kteří za volant svého vozidla usedli v podnapilém stavu.

por. Bc. Jiří Prouza
25. 6. 2010
 

vytisknout  e-mailem