Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Den s mnoha přestupky 

V průběhu čtvrtečního dne 15. 4. 2010 byly na trutnovských policejních služebnách oznámeny čtyři nově spáchané přečiny, které policisté zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Jedná se o případy krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním a ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté zpracovali celkem dvacet přestupků. Jednalo se hlavně o majetkové delikty, narušení občanského soužití a přestupky v dopravě.

Trutnovští policisté šetří odcizení peněženky značky Bila Bong. Neznámý pachatel si v ranních hodinách dne 15. 4. 2010 přivlastnil portmonku v jednom z barů v Trutnově, kterou ponechal majitel chvíli bez dozoru. Lapka se obohatil o finanční hotovost a platební kartu. Poškozenému muži byla způsobena škoda za 2.500 korun. Za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty. Policie žádá občany, aby si své věci lépe hlídali, cennosti ponechávali u sebe a nedávali tak příležitost zlodějům k jejich snadnému obohacení.

V ulici Exulantské v Trutnově řádil neznámý vandal či vandalové. V nočních hodinách 14. 4. 2010 do ranních hodin 15. 4. 2010 poškodili vozidlo značky Peugeot 306. Odneslo to pravé zrcátko a registrační značky. Policisté na místě zjistili ještě poškození dalších pěti automobilů. Prozatím vyčíslená škoda přesahuje 2 tisíce korun. Za přestupek proti majetku hrozí viníkům až pokuta ve výši 15 tisíc korun. Případ je v šetření trutnovských policistů.

Včerejšího dne 15. 4. 2010 oznámil policistům v Trutnově vedoucí pracovník firmy krádež venkovních dlaždic. Neznámý lapka v odpoledních hodinách 14. 4. 2010 odcizil betonové, vymývané, venkovní dlaždice, které byly uskladněny venku před firmou. Poškozené společnosti vznikla škoda necelých 5 tisíc korun. V případě zjištění pachatele mu hrozí za přestupek proti majetku pokuta až 15 tisíc korun.

Přestupku v dopravě se dopustil ve čtvrtek krátce před polednem pětačtyřicetiletý muž v ulici Nábřeží Benešovo ve Dvoře Králové nad Labem. Výtečníka zastavila hlídka ke kontrole a zjistila, že cyklista řídí jízdní kolo po předchozím požití alkoholických nápojů. Bicykl za snížené viditelnosti nebyl opatřen světlem a navíc mu chybělo předepsané vybavení. Za přestupek proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích hrozí pachateli pokuta až 20 tisíc korun.

Ve čtvrtek 15. 4. 2010 krátce po třinácté hodině došlo k poškození vozidla tovární značky VW Passat. Dosud nezjištěný řidič, v ulici Papírenská v Trutnově, narazil do zadní části passatu. Po nehodě z místa ujel, aniž by věc nahlásil. Majitel vyčíslil škodu na 10 tisíc korun. Policie žádá svědky této nehody o poskytnutí informací na bezplatnou linku 158. Po viníkovi se intenzivně pátrá. Věc i nadále šetří dopravní policisté. 

Dopravní policisté zpracovali ve čtvrtek jednu dopravní nehodu.   
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali ve čtvrtek 56 telefonátů, 26 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Věra Krejčová
16. 4. 2010

 

                                                                                              

vytisknout  e-mailem