Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Ve středu převládaly přestupky 

V průběhu třetího pracovního dne 30. 9. 2010 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno pět nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Šlo zejména o skutky krádeží provedených vloupáním. Policisté zpracovali celkem osm přestupků. Jednalo se hlavně o majetkové delikty a přestupky v dopravě, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na silnicích.

Ředitel školy v Dubenci ve středu 29. 9. 2010 nahlásil královédvorským policistům nález sedmi částečně zkorodovaných pistolových nábojů ráže 7,65 mm. Náboje muži zákona na místě zajistili a odeslali na příslušné pracoviště ke znehodnocení.
Policie žádá širokou veřejnost, aby v případě nálezů jakékoliv munice s touto nijak nemanipulovali a ihned tuto skutečnost ohlásili na nejbližším útvaru policie nebo na tísňovou linku 158. 

V ulici S. K. Neumanna v Trutnově došlo včera v dopoledních hodinách k poškození zaparkovaného vozidla Peugeot 206. Neznámý řidič při couvání na komunikaci zřejmě špatně odhadl vzdálenost od peugeota a narazil do jeho přední části. Z místa nehody bez nahlášení odjel. Hmotná škoda na vozidle je 10 tisíc korun.

Ve středu 29. 9. 2010 oznámila zástupkyně společenství vlastníků bytových jednotek vloupání do sklepních prostor panelového domu v ulici Zvonkové v Trutnově. Neznámý pachatel v průběhu úterního dne do středečních večerních hodin vnikl do prostoru sklepních kójí a následně do jedné z nich. Z této pak odcizil horské jízdní kolo Merida Matts Sub s příslušenstvím. Majiteli kola způsobil škodu přesahující 9 tisíc korun. V případě zjištění se bude pachatel zodpovídat z  přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody, kdy mu hrozí trestní sazba až dva roky za mřížemi. 

V podvečerních hodinách 29. 9. 2010 oznámila úpickým policistům obsluha benzínové čerpací stanice v Úpici, že neznámá řidička s červeným vozidlem natankovala motorovou naftu a z místa bez zaplacení ujela.  Poškozené firmě byla způsobena škoda za 300 korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachatelce pokuta až do výše 15 tisíc korun.

Dopravní policisté vyjížděli v průběhu středečních čtyřiadvaceti hodin na dvě dopravní nehody, při kterých nebyl nikdo zraněn. V trutnovském regionu zjistili 15 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči. Za tyto přestupky jim muži a ženy v bílých košilích uložili blokové pokuty ve výši 12.500 korun. Policisté u motoristů provedli 192 dechových zkoušek. Jeden nezodpovědný řidič jel s vozidlem po požití alkoholických nápojů.  

Operační důstojníci přijali na tísňovou linku 158 ve středu 39 telefonátů, 13 z nich bylo využito a zbývajících 26 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Věra Krejčová
30. 9. 2010
 

vytisknout  e-mailem