Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

První den festivalu bez problémů 

V průběhu předposledního pracovního dne tohoto týdne ve čtvrtek 19. 8. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno sedm nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, neoprávněné užívání cizí věci, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V průběhu čtvrtku navíc muži zákona zpracovali 13 přestupků. Ve většině případů se jednalo o jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití. V jednom případě policisté šetří náhlé úmrtí osoby.
První den hudebního festivalu Open Air Music 2010 policisté nezaznamenali s návštěvníky větší problémy. Vyřešili několik přestupků v dopravě, neukáznění řidiči hlavně nerespektují dopravní značení parkují a stojí na místech, kde je to zakázáno. Do Trutnova již dorazilo přes deset tisíc hudebních nadšenců. Příjezd dalších tisíců se očekává hlavně dnes a v sobotu 21. 8. 2010.
Ve čtvrtek 20. srpna 2010 oznámil na Obvodním oddělení Policie ČR v Peci pod Sněžkou osmapadesátiletý muž, že při cestě z Trutnova do Velké Úpy na jeden z místních penzionů ztratil ze středy na čtvrtek přední registrační značku BNE 89-97 ze svého osobního motorového vozidla Škoda Felicia. Policisté po registrační značce vyhlásili celostátní pátrání.
Královédvorští policisté byli ve čtvrtek 19. 8. 2010 přivoláni ke schválnosti mezi sousedy do obce Mostek – Souvrať. Při prokázání totožnosti jednoho z účastníků sporu muž uvedl hlídce nepravdivé údaje a nechtěl s policisty spolupracovat. Z tohoto důvodu byl muž hlídkou předveden na místní oddělení policie ke zjištění jeho pravé totožnosti. Lustrací muži zákona zjistili, že se jedná o osobu, která je hledaná v Schengenském prostoru. Po zadokumentování celé věci byl hledaný propuštěn zpět na svobodu.
Netradiční případ řešili policisté z Pece pod Sněžkou. Ve čtvrtek 19. 8. 2010 v dopoledních hodinách přišel na obvodní oddělení oznámit pětadvacetiletý muž krádež osobního motorového vozidla Škoda Felicia. Muž uvedl, že vozidlo mu odcizil neznámý zloděj z parkoviště jednoho z místních penzionů. V průběhu podání vysvětlení se však muž policistům svěřil, že údajnou krádeží chtěl zatajit dopravní nehodu, kterou měl výtečník s vypůjčeným automobilem na Jičínsku. Z tohoto důvodu byla celá věc policisty uložena, avšak informace o nehodě muži v uniformách předali svým kolegům z Dopravního inspektorátu v Jičíně k dalšímu opatření.
Dosud neznámý vandal poškodil ve středu 18. 8. 2010 v Okružní ulici ve Dvoře Králové nad Labem pletivový plot. Jeho majitel si škodu vyčíslil na tři tisíce korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až 15 tisíc korun.
Dopravní policisté v průběhu čtvrtečních čtyřiadvaceti hodin vyjížděli ke dvěma dopravním nehodám, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ženy a muži v bílých košilích zjistili 20 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené protiprávní jednání dopraváci uložili blokové pokuty ve výši necelých 17 tisíc korun. Dechové zkoušce se podrobilo 72 řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu neusedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje.
V průběhu čtvrtečního dne dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 14 pěších a motorizovaných policejních hlídek. 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 65 telefonátů, 21 z nich bylo využito a zbývajících 44 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
20. 8. 2010

vytisknout  e-mailem