Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Lyžař v nemocnici zemřel 

V průběhu druhého pracovního dne tohoto týdne 24. 2. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o šesti nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy, padělání a pozměňování peněz a ublížení na zdraví.

Jedním z nejzávažnějších případů, který museli včerejšího dne 24. 2. 2009 řešit trutnovští policisté je pracovní úraz, ke kterému došlo téhož dne mezi třetí a čtvrtou hodinou odpolední v jedné z dílen v Poříčí. Dvaačtyřicetiletý řemeslník prováděl v místnosti opravu topení, které se nacházelo ve výšce zhruba tří metrů. Při náhodném pohybu žebříku upadl řemeslník na zem. Při pádu si topenář těžce zranil horní a dolní končetinu. Zraněný muž byl z místa po ošetření transportován vozidlem rychlé záchranné služby do nemocničního zařízení.

V neděli odpoledne 22. 2. 2009 došlo v jednom z lyžařských areálů v Černém Dole k pádu a následnému těžkému zranění lyžaře. Přibližně hodinu po poledni nezvládl sedmatřicetiletý návštěvník Krkonoš jízdu na místní sjezdovce. Ve velké rychlosti upadl a poranil si hlavu. Mladý muž těžkému zranění  v nemocničním zařízení podlehl. Policisté věc dokumentují pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví a v současné době prošetřují, zda-li nedošlo k zavinění cizí osobou. Policie České republiky žádá všechny návštěvníky horských středisek, aby na sjezdovkách nepřeceňovali své lyžařské umění a zbytečně neriskovali.

V úterý večer 24. 2. 2009 dosud neznámá žena na chodbě obytného domu v Trutnově slovně a poté i fyzicky napadla jednu z nájemnic. Poškozená ihned poté, co útok pominul, celou věc telefonicky oznámila na linku 158. Policejní hlídka na místě provedla ohledání místa činu, šetření na místě a výslech poškozené. Muži zákona protiprávní jednání prošetřují jako přestupek proti občanskému soužití, za který může být obviněnému z přestupku uložena pokuta až 3 tisíce korun.

V úterý ráno 24. 2. 2009 odcizil dosud neznámý pachatel z volně přístupného prostoru u jedné z prodejen v obci Horní Brusnice různé pečivo. Zástupce poškozené prodejny vyčíslil škodu na částku necelých 500 korun. Za přestupek proti majetku hrozí obviněnému pokuta až do 15 tisíc korun.

Královédvorští policisté vyjížděli v úterý večer 24. 2. 2009 do Velkého Vřešťova, kde dosud neznámý pachatel krátce po dvacáté hodině rozbil kusem sněhu skleněnou výplň oken jednoho z místních obytných domů. Majitel nemovitosti vyčíslil škodu na necelé 2 tisíce korun. Za přestupek proti majetku může správní orgán udělit pokutu až do výše 15 tisíc korun.  
  
Policisté skupiny dopravních nehod v úterý 24. 2. 2009 nemuseli zadokumentovat žádnou dopravní nehodu. Takový výsledek dopravní policisty vždy potěší.  Dopraváci tedy v úterý věnovali zvýšenou pozornost na dohled, bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Nezodpovědní řidiči se dopustili šesti přestupků, za které zaplatili blokové pokuty ve výši necelých dvou tisíc korun. Hlídky se rovněž zaměřily na kontroly vozidel, které odjíždějí z horských středisek. Časté kontroly jsou jedním z hlavních preventivních způsobů, jak zamezit krádežím motorových vozidel a v součastné době i krádežím lyžařského vybavení.

 Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 38 telefonátů,  12 z nich bylo využito a zbývajících 26 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Udo Ertner

vytisknout  e-mailem