Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Deset nových přečinů a pět přestupků 

V průběhu třetího pracovního dne tohoto týdne - ve středu 6. 10. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno deset nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy prostých krádeží, krádeží provedených vloupáním, poškození cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ublížení na zdraví, výtržnictví a zanedbání povinné výživy. V průběhu středečního dne navíc muži zákona zpracovali pět přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Vrchlabští policisté šetří případ vloupání, ke kterému došlo v nočních hodinách ve středu 6. 10. 2010 na Mánesově ulici ve Vrchlabí. Šetřením policisté zjistili, že dosud neznámý pachatel násilně vnikl do garáže, která tvoří součást domu a ukradl vysokotlakou myčku značky Makita, motorový křovinořez Oleomag, akumulátorovou vrtačku s příslušenstvím, úhlovou brusku a motorovou pilu značky Partner. Poškozený majitel si škodu vyčíslil na částku převyšující 37 tisíc korun. Za přečiny krádež provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.

Ve středu 6. 10. 2010 se na královédvorské policisty obrátila s žádostí o pomoc jednatřicetiletá žena, která mužům zákona uvedla, že ji okradl neznámý pachatel. Šetřením policisté zjistili, že zloděj v obci Lhotka vnikl do volně přístupné sedlovny a ukradl jezdecké kožené sedlo značky Kentaur Olymp, skokový speciál včetně speciálních třmenů, celokožený podbřišník a dvě polstrované podsedlové dečky. Okradená žena škodu vyčíslila na částku převyšující 12 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.

Policejní hlídka Oddělení hlídkové služby Policie ČR v Trutnově vykonávala ve středu 6. 10. 2010 dohled nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu na Voletinské ulici. Hlídka zastavila ke kontrole pětadvacetiletého řidiče osobního motorového vozidla značky Volkswagen Passat a vyzvala ho k předložení všech potřebných dokladů k řízení a provozování vozidla. Lustrací policejní inspektor zjistil, že výtečník má Okresním soudem v Náchodě vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Mladý muž je nyní podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu soud může udělit až tříletý trest odnětí svobody. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k provedení dalších opatření.

Královédvorští policisté šetří případ fyzického napadení, kterého se měl ve středu 6. 10. 2010 krátce před polednem dopustit čtyřiatřicetiletý muž ze Dvora Králové nad Labem. Podezřelý muž měl údajně napadnout na Husitské ulici dvaapadesátiletého muže, kterého bezdůvodně udeřil hlavou do nosu a způsobil mu tak zlomeninu nosu. Útočník je nyní podezřelý ze spáchání přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví, za které mu soud může udělit trest odnětí svobody až na tři roky. 

V průběhu středečních čtyřiadvaceti hodin dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 11 pěších policejních hlídek. 

Dopravní policisté v průběhu středečního dne zpracovali dvě dopravní nehody, při kterých došlo k jednomu těžkému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se podrobilo 52 řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu neusedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Dopraváci navíc zjistili 14 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 13 tisíc korun.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 53 telefonátů, 29 z nich bylo využito a zbývajících 21 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
7. 10. 2010

vytisknout  e-mailem