Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Převládaly krádeže vloupáním 

V průběhu úterního dne 20. 4. 2010 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno dvanáct nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Jedná se o případy krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, zanedbání povinné výživy a poškození cizí věci. Policisté zpracovali celkem dvanáct přestupků. Jednalo se hlavně o majetkové delikty, narušení občanského soužití a přestupky v dopravě.

Trutnovští policisté šetří krádež peněz. Dosud neznámý lapka od dopoledních hodin dne 19. 4. 2010 do 20. 4. 2010 vnikl násilím do prostor jedné z prodejen v ulici Barvířská v Trutnově. V místnosti pro zaměstnance odcizil z trezoru finanční hotovost. Celkově způsobil majiteli škodu za 2 tisíce korun. Za přečin krádež vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody v délce dvou let.

Neznámý pachatel v noci na 20. 4. 2010 provedl vloupání do herny v Hostinném. Z nalezené příruční pokladny si přivlastnil peníze a poškodil dveře. Škoda je vyčíslena na 8 tisíc korun. Trestní zákoník za tento skutek pamatuje s trestem odnětí svobody až na dva roky.

Královédvorští policisté dokumentují od úterý 20. 4. 2010 kuriozní krádež. Muži zákona šetřením zjistili, že neznámý zloděj vnikl téhož dne na zahradu v zahrádkářské kolonii Slovany ve Dvoře Králové nad Labem. Výtečník se pak vloupal do objektu chemického WC, kde ukradl teleskopický rybářský prut s namontovaným navijákem. Majiteli způsobil škodu za 4 tisíce korun. Za přečin krádež provedenou vloupáním hrozí pachateli dva roky trestu odnětí svobody, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

Včerejšího dne 20. 4. 2010 oznámil na policii ve Dvoře Králové nad Labem dvaadvacetiletý muž krádež peněz. Neznámý poberta si z peněženky, v odloženém batohu v jedné firmě ve Dvoře Králové nad Labem, vzal peníze. Poškozenému způsobil škodu v částce 12 tisíc korun. Pokud bude zjištěn pachatel, hrozí mu trest odnětí svobody až na dva roky. Policie žádá veřejnost, aby své věci a cennosti nenechávali bez dozoru.

Šestapadesátiletý muž oznámil poškození fasády rodinného domku. Během posledních dvou dnů neznámý vandal v ulici J. W. Mezerové v Úpici postříkal mastnou kapalinou fasádu rodinné vilky. Viník může být potrestán až na jeden rok. Případ dále šetří policie v Úpici.

Na svoji povinnost vyživovat svého syna zapomněl devětadvacetiletý muž z Pilníkova. Ačkoliv mu soud stanovil platit měsíční částky, povinnosti se úmyslně vyhýbá. Za období od srpna 2009 do současné doby dluží 17.500 korun. Za přečin zanedbání povinné výživy může být potrestán trestem odnětí svobody až na dvě léta.

Kriminalisté z Trutnova úspěšně vypátrali v dopoledních hodinách 20. 4. 2010 celostátně hledanou osobu. Jednatřicetiletý muž byl zadržen v Mladých Bukách a po provedených úkonech eskortován do věznice.

Dopravní policisté v úterním dni nevyjížděli na žádnou dopravní nehodu. V regionu vykonávali dohled nad plynulostí a bezpečností silničního provozu.   
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali v úterý 48 telefonátů, 18 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Věra Krejčová
21. 4. 2010

vytisknout  e-mailem