Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

13 nově spáchaných přečinů 

V průběhu prvního pracovního dne tohoto týdne 19. 7. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno třináct nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy vydírání, podvodu, poškození cizí věci, krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, zanedbání povinné výživy a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V průběhu pondělního dne navíc muži zákona zpracovali osm přestupků. Ve většině případů se jednalo o jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

V pondělí dopoledne oznámil trutnovským policistům šedesátiletý muž, že mu z nezajištěné kanceláře v ulici M. Gorkého dosud neznámý zloděj odcizil peněženku, ve které se nacházela finanční hotovost, osobní doklady a dvě platební karty. Oběť krádeže vyčíslila škodu na 500 korun. Za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností. Pro zkušeného lapku je krádež volně odložených věcí otázkou několika vteřin.

Trutnovští policisté v pondělí dopoledne vyjížděli do jednoho z trutnovských obchodních domů. Pracovník bezpečnostní agentury přistihl jednadvacetiletého muže, který prošel prostorem pokladen, aniž by zaplatila za vybrané cukrovinky. Zástupce poškozeného obchodního řetězce vyčíslil škodu na 30 korun. Za přestupek proti majetku hrozí nenechavci pokuta až do 15 tisíc korun.

Úpičtí policisté vyjížděli v pondělí odpoledne do ulice Regnerova, kde dosud neznámý pachatel násilím vnikl do jedné z místních rekreačních chat. Zloděj z objektu odcizil potraviny a oděvní svršky. Majitelka chalupy vyčíslila škodu na necelý 1 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na tři roky.

V pondělí 19. 7. 2010 krátce před půlnocí vypátrali policisté trutnovského oddělení hlídkové služby díky výborné místní a osobní znalosti na Úpském nábřeží čtyřiatřicetiletého muže, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na základě vyhlášeného pátrání skončil vypátraný na policejním útvaru, odkud byl po provedení nezbytných úkonů propuštěn na svobodu.

V průběhu uplynulého víkendu dosud neznámý lapka odcizil v obci Radvanice ze dvou zaparkovaných nákladních motorových vozidel na 200 litrů motorové nafty. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na necelých 5 tisíc korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až do výše 15 tisíc korun.

Dopravní policisté v průběhu pondělního dne vyjížděli ke čtyřem dopravním nehodám, při kterých byly zraněny tři osoby. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ženy a muži v bílých košilích zjistili 10 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky dopraváci uložili blokové pokuty ve výši necelých 7 tisíc korun. Dechové zkoušce se v pondělí podrobilo 63 řidičů motorových vozidel. Kontrolami policisté odhalili 2 nezodpovědné řidiče, kteří za volant svého vozidla usedli v podnapilém stavu.

V průběhu pondělního dne dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 11 pěších policejních hlídek. 

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 50 telefonátů, 19 z nich bylo využito a zbývajících 31 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
20. 7. 2010

vytisknout  e-mailem