Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Převládala majetková trestná činnost 

V průběhu středečního dne 17. 6. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o sedmi nově spáchaných trestných činech a sedmi přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním. V jednom případě policisté prošetřují náhlé úmrtí.
Královédvorští policisté šetří případ krádeže, ke kterému došlo v průběhu minulého týdne do středy 17. 6. 2009. Dosud neznámý pachatel násilně vnikl do uzamčeného rodinného domu na ulici Čelakovského ve Dvoře Králové nad Labem a z pracovny ukradl notebook značky Acer. Poškozený si škodu vyčíslil na částku 30 tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest.

Policisté z Trutnova zadokumentovali v úterý 16. 6. 2009 případ krádeže motocyklu značky Jawa 250/11 „Pérák“, ke kterému došlo v průběhu měsíce duben a květen v obci Odolov. Dosud neznámý pachatel vnikl do volně přístupné stodoly domu a motorku za 130 tisíc korun ukradl. V červnu se však okradený majitel dozvěděl, že jeho stroj je možné koupit v jedné motodílně v Trutnově. Celou věc tedy nahlásil trutnovským policistům, kteří po povedené kontrole motocykl na uvedeném místě vypátrali a zajistili jako věc důležitou pro trestní řízení. Muž, který Jawu do dílny odvezl bude mít asi dost práce s tím, aby mužům zákona vysvětlil, kde k motorce přišel. Za trestný čin krádež provedené vloupáním mu pak hrozí trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest.

Z úterý na středu 17. 6. 2009 dosud neznámý pachatel po vniknutí do rekreační chatky ve svobodě nad Úpou ukradl peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Z objektu pak zloděj odcizil i mobilní telefon značky Nokia a finanční hotovost. Poškození si škodu vyčíslili na částku převyšující pět tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním, porušování domovní svobody a neoprávněné držení platební karty hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

Policisté Skupiny dopravních nehod zpracovali ve středu šest dopravních nehod, tři z nich si vyžádaly lehká zranění zúčastněných osob.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 65 telefonátů, 17 z nich bylo využito a zbývajících 48 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Bc. Jiří Prouza
 

vytisknout  e-mailem