Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Pět nových přečinů, sedm přestupků 

V průběhu prvního pracovního dne tohoto týdne v pondělí 16. 8. 2010 trutnovští operační důstojníci přijali na tísňové lince 158 osmapadesát oznámení od občanů, jednadvacet z nich bylo využito a zbývajících sedmatřicet nesouviselo s prací policie.

V pondělí došlo celkem k  pěti nově spáchaným přečinům a sedmi přestupkům. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi přečiny opět převládala majetková trestná činnost. Muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu zpronevěra, krádeže, krádeže provedené vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

Vrchlabští policisté zadokumentovali v pondělí 16. 8. 2010 vloupání do objektu zemědělské firmy v obci Lánov. Šetřením a provedeným ohledáním místa činu policisté zjistili, že dosud neznámý pachatel násilně vnikl do objektu haly, kde se skladují a opravují zemědělské stroje a ukradl motorovou pilu značky Devalt a hasící přístroj s práškovou náplní. Zástupce poškozené firmy škodu vyčíslil na 10 tisíc korun. Za přečin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

V pondělí 16. 8. 2010 oznámil na Obvodním oddělení Policie ČR Hostinné třiadvacetiletý muž krádež mobilního telefonu. Okradený policistům uvedl, že o svůj mobilní telefonní přístroj značky Apple iPhone 3G 16GB přišel v Chomutově v jednom z místních kempů při návštěvě diskotéky, kdy mu neznámý pachatel telefon odcizil ze zapnuté kapsy mikiny, kterou měl muž volně přehozenou přes židli a nevěnoval ji dostatečnou pozornost. Poškozený škodu vyčíslil na devět tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody. Muži zákona z Hostinného zadokumentovaný případ dle místní příslušnosti předají svým chomutovským kolegům k dalšímu opatření. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci cennosti dávali větší pozor a nedávali tak šanci zlodějům.

Namátková kontrola administrativního pracovníka jedné firmy z Trutnovska se zřejmě nevyplatí pronajímateli místního bistra v obci Rtyně v Podkrkonoší. Kontrolní orgán totiž inventurou zjistil, že čtyřicetiletý podnikatel nedovedl z hracích automatů a výherních automatů finanční prostředky v celkové výši téměř 95 tisíc korun, které si zřejmě muž ponechal pro svoji osobní potřebu. Za přečin zpronevěra hrozí podezřelému až pět let trestu odnětí svobody nebo peněžitý trest.

V dopoledních hodinách v pondělí 16. 8. 2010 vypátrali žacléřští policisté celostátně hledanou mladou ženu, na kterou Okresní soud v Trutnově vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Muži zákona dvaadvacetiletou ženu, která se snažila vyhnout spravedlnosti po zadokumentování celé věci eskortovali do vězeňského zařízení, kde byla v pořádku předána.

Dopravní policisté v průběhu pondělního dne 16. 8. 2010 vyjížděli ke čtyřem dopravním nehodám, které si vyžádaly jedno lehké zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřili na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ženy a muži v bílých košilích zjistili 15 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky dopravní policisté uložili blokové pokuty ve výši 13 tisíc korun. Dechové zkoušce se podrobilo téměř devět desítek řidičů motorových vozidel. Kontrolami policisté neodhalili žádného nezodpovědného řidiče, který by za volant svého vozidla usedl v podnapilém stavu.

por. Bc. Jiří Prouza
17. 8. 2010

vytisknout  e-mailem