Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Pátrací akce dobře skončila 

V průběhu středečního dne 8. 7. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o šesti nově spáchaných trestných činech a deseti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu zpronevěry, ublížení na zdraví, podvodu a porušování domovní svobody.

Ve středu večer 8. 7. 2009 se krátce po deváté hodině obrátila na trutnovské policisty s žádostí o pomoc devětačtyřicetiletá zahraniční turistka, která pohřešovala již několik hodin svého sedmnáctiletého syna. Mladík měl téhož dne odpoledne odjet z Radvanic na cyklistický výlet a do setmění se bez udání důvodů nevrátil. Ihned po tomto oznámení policisté vyhlásili po ztraceném sportovci pátrací akci. Hodinu před půlnocí se mladík rodině telefonicky ozval z Velkých Svatoňovic. Policisté zjistili, že mladík v okolí Jestřebích hor zabloudil a rodině se ozval až z vypůjčeného mobilního telefonu. Návštěvník našeho regionu neutrpěl žádné zranění a před půlnocí již byl se svou rodinou.

Vrchlabští policisté ve středu dopoledne zadokumentovali případ krádeže peněženky. Dosud neznámý pachatel odcizil v jednom z vrchlabských obchodních domů z volně zavěšeného batohu na nákupním košíku portmonku, ve které se nacházela finanční hotovost a osobní doklady. Okradená zákaznice vyčíslila škodu na necelé 3 tisíce korun. Muži zákona protiprávní jednání zpracovávají jako přestupek proti majetku, za který může být správním orgánem uložena pokuta až do výše 15 tisíc korun. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a cennosti dávali lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.

Policisté ze Dvora Králové nad Labem šetří případ krádeže motorové nafty. Dosud neznámý lapka v noci z úterý na středu odčerpal na Hejdukově ulici z palivové nádrže zaparkovaného pracovního stroje necelý hektolitr nafty. Poškozený vyčíslil škodu na necelé 3 tisíce korun. Místní policisté protiprávní jednání zpracovávají jako přestupek proti majetku, za který může být správním orgánem uložena pokuta až do výše 15 tisíc korun.

Policisté Skupiny dopravních nehod ve středu zpracovali 5 dopravních nehod. Tři z uvedených havárií dopravní policisté vyřešili jako přestupek v dopravě uložení blokové pokuty. Při uvedených nehodách došlo k jednomu lehkému zranění.
 
Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci ve středu přijali 53 telefonátů, 16 z nich bylo využito a zbývajících 37 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Udo Ertner
 

vytisknout  e-mailem