Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Sedm nových trestných činů 

V úterý dne 25. 8. 2009 operační důstojníci na okrese Trutnov přijali 38 telefonátů  na  tísňovou  linku 158, dvacet dva z nich bylo využito a zbývajících šestnáct nesouviselo s prací PČR. 

Muži zákona zadokumentovali sedm trestných činů a deset přestupků. Provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily opět případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné držení platební karty, poškozování cizí věci a porušování domovní svobody.

Policisté ve Svobodě nad Úpou šetří případ porušování domovní svobody, ke kterému došlo v úterý 25. 8. 2009 v dopoledních hodinách v jednom z léčebných domů v Janských Lázních. Dosud neznámý pachatel využil nezajištěných dveří pokoje, vnikl do místnosti a odcizil peněženku s finanční hotovostí. Poškozená si škodu vyčíslila na necelé tři a půl tisíce korun. Za shora uvedený trestný čin hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky nebo peněžitý trest.

Úterní den 25. 8. 2009 podal trestní oznámení na neznámého pachatele na Obvodním oddělení Policie ČR ve Vrchlabí sedmačtyřicetiletý muž. Policie šetřením zjistila, že důvěřivec zapůjčil svoji platební kartu s PIN kódem jednomu ze svých příbuzných, který si měl z bankovního účtu vybrat dohodnutou částku. Jaké však bylo překvapení, když kontrolou zjistil, že z účtu zmizelo 20 tisíc korun, což nebylo předem dohodnuto. Policie teď musí zjistit, kdo peníze vybral, protože blízký okradeného muže tvrdí, že z banky si vzal jen dohodnutý obnos peněz. Za trestný čin krádež a neoprávněné držení platební karty hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté Skupiny dopravních nehod z Trutnova včera v úterý 25. 8. 2009 krátce před čtvrtou hodinou odpolední vyjížděli k dopravní nehodě, ke které došlo v obci Pilníkov.  K havárii dle dosud zjištěných skutečností došlo tak, že devatenáctiletá řidička vozidla Škoda Favorit při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobila rychlost jízdy. Při najetí na pravou krajnici pokrytou vyježděným štěrkem dostala smyk a vyjela vlevo mimo komunikaci, kde narazila levou boční částí do stromu. Při dopravní nehodě došlo ke čtyřem lehkým zraněním řidičky a spolujezdců, kteří byli převezeni rychlou záchrannou službou do nemocnice na vyšetření. Další okolnosti jsou předmětem šetření.

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali v úterý 3 dopravní nehody, při kterých došlo u šesti osob k lehkému zranění.

por. Bc. Jiří Prouza
26. 8. 2009

vytisknout  e-mailem