Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Malá nehodovost 

V průběhu pondělního dne 7. 9. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o čtyřech nově spáchaných trestných činech a deseti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu řízení motorových vozidel bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Na Obvodní oddělení policie v Trutnově v pondělí 7. 9. 2009 oznámil třiačtyřicetiletý muž, že zjistil vloupání do svého domu na ulici Nad Jezem v Trutnově. Neznámý pachatel vnikl do objektu, kde následně odcizil pánské jízdní kolo značky 4EVER HAZARD, finanční hotovost, trezor, samonabíjecí pistoli Norinco a náboje. Poškozený majitel rodinného domku si vyčíslil škodu na 26.800 korun. Za trestné činy krádeže vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody ve výši až na dva roky.

Policisté ve Dvoře Králové nad Labem dokumentují opět jízdu bez řidičského oprávnění. Při běžné kontrole na konci minulého víkendu zastavili řidiče v ulici Heydukova ve Dvoře Králové nad Labem a požádali k předložení dokladů předepsaných pro řízení vozidla a provedení orientační zkoušky ke zjištění požití alkoholu. Šetřením zjistili, že má blokaci řidičských oprávnění po předchozím zákazu činnosti spočívajícím v zákazu řízení motorových vozidel a zakázali mu další jízdu. Věc policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení. Za trestný čin řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění může soud uložit trest odnětí svobody až na jeden rok. 

 Jednasedmdesátiletý muž oznámil policistům z Obvodního oddělení ve Vrchlabí odcizení nafty z vozidla Tatra 815 na ulici Dělnická ve Vrchlabí. Muži zákona šetřením zjistili, že neznámý zloděj v rozmezí víkendových dnů do 7. 9. 2009 odcizil 40 litrů nafty z nezajištěné nádrže. Poškozený vyčíslil škodu na jeden tisíc korun. Věc policisté zpracovávají jako přestupek proti majetku, za který může být uložena sankce do 15.000 korun.

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali v pondělí dvě dopravní nehody, jednu z nich vyřešili jako přestupek. Nehody se obešly bez zranění. 
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali ve čtvrtek 38 telefonátů, 13 z nich bylo využito a zbývajících 25 nesouviselo s prací PČR.

nprap. Věra Krejčová
8. 9. 2009

 

vytisknout  e-mailem