Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Třináct nových trestných činů 

V průběhu pondělního dne 13. 7. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o třinácti nově spáchaných trestných činech a patnácti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu loupeže, porušování domovní svobody, poškozování cizí věci, neoprávněné držení platební karty, neoprávněné užívání cizí věci a podvodu.
 
Trutnovští policisté šetří případ krádeže, ke kterému došlo ze soboty na neděli 12. 7. 2009. Dosud neznámý pachatel násilně vnikl do dvou sklepních kójí v panelovém domě na ulici Sněženková v Trutnově a odcizil horská jízdní kola značek Amoeba Husar s doplňky a Author Basic SX. Poškození si škodu vyčíslili na částku necelých 36 tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest.
 
V obci Zlatá Olešnice dosud neznámý zloděj ukradl z neděle na pondělí 13. 7. 2009 obě registrační značky 2H72212 z vozidla Škoda Felicia, které stálo na parkovací ploše. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta ve výši až 15 tisíc korun. Policie po odcizených značkách vyhlásila celostátní pátrání.
 
Z trestného činu je důvodně podezřelý jednatřicetiletý muž z Žacléřska, který měl v pondělí v odpoledních hodinách 13. 7. 2009 užít bez svolení majitelky osobní motorové vozidlo značky Škoda Fabia a s automobilem odjel z obce Mostek na neznámé místo. I když výtečník vrátil automobil po své vyjížďce nepoškozené, je důvodně podezřelý ze spáchání dvou trestných činů. Vzhledem k tomu, že není vlastníkem řidičského oprávnění, má na svém kontě trestný čin řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a k tomu ještě neoprávněné užívání cizí věci.. Za uvedené protiprávní jednání mu teď hrozí trest odnětí svobody až na dva roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
V pondělí 13. 7. 2009 oznámil na Obvodním oddělení v Peci pod Sněžkou zástupce jedné pražské firmy, že před týdnem mu neznámý pachatel na parkovišti u jednoho penzionu ve Velké Úpě poškodil automobil značky Škoda Fabia. Vandal osobní motorové vozidlo tzv. „objel“ nějakým předmětem a poničil metalický lak na všech možných částech vozu. Poškozený si škodu vyčíslil na částku 40 tisíc korun. Za trestný čin poškozování cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Výbornou osobní a místní znalostí byl policisty Oddělení hlídkové služby z Trutnova v pondělí 13. 7. 2009 na Polské ulici vypátrán třiadvacetiletý muž, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na základě příkazu k zatčení byl muž omezen na osobní svobodě a umístěn do cely předběžného zadržení. V úterý 14. 7. 2009 byl policisty eskortován k Okresnímu soudu v Trutnově a odtud byl po provedených úkonech na příkaz soudkyně propuštěn na svobodu.
 
Policisté Skupiny dopravních nehod v pondělí zpracovali 2 dopravní nehody, které si naštěstí nevyžádaly žádné zranění. 
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci v pondělí přijali 48 telefonátů, 15 z nich bylo využito a zbývajících 33 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Bc. Jiří Prouza

vytisknout  e-mailem