Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Převládala majetková trestná činnost 

V průběhu předposledního pracovního dne tohoto týdne ve čtvrtek 14. 10. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno dvanáct nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy prostých krádeží, krádeží provedených vloupáním, neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru a zanedbání povinné výživy. V průběhu čtvrtečního dne navíc muži zákona zpracovali dvanáct přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Na policisty úpického obvodního oddělení se obrátil s žádostí o pomoc čtyřiapadesátiletý muž, který policistům oznámil neoprávněný odběr elektrické energie. Policisté provedeným šetřením zjistili, že soused oznamovatele provedl v obci Malé Svatoňovice propojení kabelem z rozvodové skříně do svého bytu a již téměř dva roky odebírá elektřinu, aniž by ji řádně platil. Poškozený škodu vyčíslil na 20 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.

Trutnovští policisté zadokumentovali vloupání do hracích automatů v jedné z místních heren v centru města Trutnov. Ohledáním místa činu a podaným vysvětlením obsluhy policisté zjistili, že dosud neznámý pachatel násilně vnikl do uzamčeného a řádně zabezpečeného hracího automatu a ukradl finanční hotovost. U dalších třech strojů lapka poškodil zabezpečovací zámky. Zástupce poškozené firmy škodu vyčíslil na částku převyšující 10 tisíc korun. Za přečin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Zřejmě svoji nepozorností přišel host místní restaurace v Úpici o svůj mobilní telefon. Policisté šetří případ krádeže telefonního přístroje značky Nokia E51, který si pětačtyřicetiletý muž nechal v nočních hodinách volně položený na stole lokálu a nevěnoval mu dostatečnou pozornost. Toho využil neznámý zloděj, který si mobil přivlastnil. Okradený si škodu vyčíslil na částku převyšující pět tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.

Obdobný případ, jen s trochu jiným scénářem, šetří policisté z Trutnova.  Na místním oddělení oznámila šedesátiletá žena, že ji okradl zloděj. Muži v uniformách zjistili, že dáma byla nakupovat v jednom z místních obchodů s oblečením v centru města a na svém rameni měla kabelku. Právě kabelka se stala terčem lapky, který v nestřeženém okamžiku zavazadlo otevřel a nakupující paní ukradl peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Poškozená oznamovatelka škodu vyčíslila na čtrnáct set korun. Za přečiny krádež a neoprávněné opatření, paděláni a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli až dva roky strávené za mřížemi.
Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a cennosti dávali větší pozor a nedávali tak zbytečně šance zlodějům

Policisté Obvodního oddělení Policie ČR v Hostinném šetří případ vloupání do dřevěné kůlny obci Klášterská Lhota, ke kterému došlo v srpnu. Zloděj odstranil visací zámek, vnikl do objektu a ukradl pět balíků lepenky značky Foalbit, hliníkový trojdílný žebřík a pákové kleště. Poškozený škodu vyčíslil na šest a půl tisíce korun. I v tomto případě se jedná o přečin krádež, provedené vloupáním, za který může soud pachateli udělit až dvouletý trest odnětí svobody.

Dopravní policisté v průběhu čtvrtečního dne zpracovali dvě dopravní nehody. Jednu havárii vyřešili přímo na místě udělením blokové pokuty. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se podrobilo 43 řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu neusedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Dopraváci navíc zjistili 12 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši sedm tisíc korun.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 51 telefonátů, 25 z nich bylo využito a zbývajících 26 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
15. 10. 2010

vytisknout  e-mailem