Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Klidná služba policistů našeho regionu 

Ve čtvrtek dne 17. 9. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o dvou nově spáchaných trestných činech a sedmi přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti.

Úpičtí policisté zadokumentovali ve čtvrtek 17. 9. 2009 případ fyzického napadení, ke kterému došlo v odpoledních hodinách v obci Rtyně v Podkrkonoší. Devatenáctiletý mladík policistům uvedl, že byl bezdůvodně napaden stejně starým mladíkem. Věc, ve které probíhá šetření, muži zákona kvalifikovali jako přestupek proti občanskému soužití. Útočníkovi v případě prokázání jeho viny hrozí u správního orgánu pokuta až tři tisíce korun.

V průběhu posledních let do čtvrtečního rána 17. 9. 2009 dosud neznámý pachatel odcizil z dřevěného přístavku v katastru obce Černá voda již odhlášeného malého motocyklu. Poškozený si škodu vyčíslil na dva tisíce korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až 15 tisíc korun. Po odcizeném jednostopém stroji a možném pachateli krádeže policisté intenzivně pátrají.

Policisté Dopravního inspektorátu z Trutnova šetří dopravní nehodu, ke které došlo krátce po deváté hodině ranní ve čtvrtek 17. 9. 2009 na silnici první třídy v obci Kocbeře. K havárii došlo dle dosavadního šetření tím způsobem, že řidiči vozidla značky Mercedes upadlo z ložného prostoru vlivem uvolnění zadního čela korby rezervní kolo, které po pádu na vozovku narazilo do přední části protijedoucího vozidla značky Peugeot. Ke zranění osob při uvedené havárii naštěstí nedošlo. Provedenou dechovou zkouškou policisté na místě události nezjistili u řidičů požití alkoholických nápojů před nebo během jízdy.  Způsobená škoda na vozidlech zřejmě nepřesáhne částku 100 tisíc korun.

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali ve čtvrtek čtyři dopravní nehody, které si naštěstí nevyžádaly žádné zranění. Jednu havárii policisté vyřešili jako přestupek v dopravě uložením blokové pokuty.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali ve středu 31 telefonátů, 12 z nich bylo využito a zbývajících 19 nesouviselo s prací PČR. 

por. Bc. Jiří Prouza
18. 9. 2009
 

vytisknout  e-mailem