Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Krádeže peněženek byly na pořadu dne 

V průběhu druhého pracovního dne 15. 6. 2010 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno deset nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Jedná se o případy krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci. Policisté zpracovali celkem patnáct přestupků. Jednalo se hlavně o majetkové delikty, přestupky proti občanskému soužití a přestupky v dopravě, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na silnicích.

Trutnovským policistům nahlásil v úterý jednačtyřicetiletý muž krádež peněženky. Z neuzamčeného vozidla Škoda Forman mu neznámý pachatel v odpoledních hodinách 14. 6. 2010 v ulici Benešova v Trutnově 3 odcizil plátěnou peněženku značky Adidas s penězi, doklady a platební kartou. Lapka způsobil majiteli škodu za 800 korun. Za přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta. Policie žádá občany, aby si své věci lépe chránili před odcizením a nenechávali je na viditelných místech ve vozidlech a tato řádně uzamykali.

Další okradenou se stala dvaašedesátiletá žena. Během cesty z obchodu na Horské ulici v Trutnově směrem na náměstí v dopoledních hodinách 15. 5. 2010 přišla o koženkovou peněženku, kterou měla uloženou v pletené tašce přes rameno. V portmonce se nacházela finanční hotovost, doklady a kreditní karta. Během chvíle přišla poškozená o 1.300 korun. Za protiprávní jednání může být viník odsouzen až na dva roky. 

I ve Dvoře Králové nad Labem u obchodního domu se odcizoval majetek druhých. Včerejšího dne po desáté hodině dopoledne neznámá žena začala komunikovat s šestaosmdesátiletou stařenkou, kdy v této době k ní zezadu přistoupil neznámý muž. Z textilní tašky, kterou měla zavěšenou na levém předloktí, jí pak odcizil peněženku s penězi. Seniorce byla způsobena škoda převyšující 1.100 korun. Za přečin krádež při sobě může soud potrestat pachatele až dvouletým trestem.

V ulici Rychetského v obci Rtyně v Podkrkonoší poškodil vandal osobní automobil. V nočních hodinách na 15. 6. 2010 neznámý pachatel poškrábal na vozidle Seat Leon lak na přední kapotě, na levých předních a zadních dveřích a dalších částech vozu. Svým činem způsobil škodu za 25 tisíc korun. V případě dopadení hrozí viníkovi trest až na jeden rok.

V časných ranních hodinách 15. 6. 2010 došlo k požáru obývacích prostor v rekreační chalupě v obci Rudník – Javorník. Požár vznikl vzplanutím lůžkovin, které se nacházely v blízkosti zapnutého elektrického přímotopného tělesa. Nedbalostní jednání majitelky bylo vyřešeno uložením blokové pokuty. Škoda je vyčíslena na 40 tisíc korun. Věc je vedena jako přestupek na policii v Hostinném.

V úterý 15. 6. 2010 byla dopravním policistům nahlášena nehoda - poškození oplocení domu, která se stala kolem dvacáté hodiny dne 10. 6. 2010. Osmadvacetiletý řidič nákladního vozidla značky Man s návěsem Panav při projíždění křižovatky ulic Benešova a Žitná v Trutnově 3 pravděpodobně nedostatečně odhadl boční odstup přívěsu od oplocení domu a levou bočnicí do něj narazil. Řidič z místa nehody odjel bez nahlášení. Škoda je vyčíslena na 3 tisíce korun.

Dopravní policisté zpracovali v průběhu úterních čtyřiadvaceti hodin jednu dopravní nehodu. V trutnovském regionu zjistili 20 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči. Za tyto přestupky jim muži a ženy v bílých košilích uložili blokové pokuty ve výši necelých 28 tisíc korun. Policisté u motoristů provedli 78 dechových zkoušek. Žádný z kontrolovaných účastníků silničního provozu neřídil vozidlo po požití alkoholických nápojů.   
 
Operační důstojníci přijali na tísňovou linku 158 v úterý 53 telefonátů, 15 z nich bylo využito a zbývajících 38 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Věra Krejčová
16. 6. 2010
 

vytisknout  e-mailem