Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Alkohol za volant nepatří 

V průběhu třetího pracovního dne tohoto týdne 7. 10. 2009 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o devíti nově spáchaných trestných činech a stejném počtu  přestupků. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy, neoprávněné užívání cizí věci, neoprávněné držení platební karty, zpronevěra a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Ve středu dopoledne 7. 10. 2009 dosud neznámý zloděj okradl v Trutnově na pěší zóně sedmdesátiletou ženu. Z kabelky, kterou měla paní zavěšenou přes rameno, jí pohotový lapka odcizil peněženku. V portmonce se nacházela finanční hotovost, platební karta a osobní doklady. Poškozená, která si nevšimla ničeho podezřelého škodu vyčíslila na necelých 500 korun. Za trestný čin krádež a neoprávněné držení platební karty hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci dávali lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.

Policisté z Pece pod Sněžkou ve středu zadokumentovali případ krádeže mobilního telefonu. Dosud neznámý pachatel při jedné z místních slavností vyrazil v Horním Maršově šestačtyřicetiletému muži z ruky jeho mobilní telefon, který spadl na zem mezi dav lidí. Lapka využil příležitost, přístroj Nokia v mžiku ze země sebral a zmizel neznámo kam. Okradený vyčíslil škodu na 7 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policisté po mobilním telefonu a pachateli krádeže intenzivně pátrají.

Z trestného činu krádež je podezřelý pětadvacetiletý muž z Trutnovska, který měl v letních měsících letošního roku ze zahrady jednoho z domů v Trutnově na Komenského ulici odcizit travní sekačku značky MTD černočervené barvy. Výtečníka policisté zjistili díky výborné místní a osobní znalosti a profesionálně odvedenému šetření. Poškozený v době krádeže vyčíslil škodu na 2 tisíce korun. Protiprávní jednání mající znaky přestupku muži zákona překvalifikovali na krádež z důvodu zjištění, že byl podezřelý v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen.

Policisté dopravního inspektorátu zastavili v úterý večer 6. 10. 2009 při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ve Dvoře Králové nad Labem na Jaroměřské ulici ke kontrole osobní motorové vozidlo značky Mitsubishi. Muži zákona řidiče vyzvala k předložení dokladů a dechové zkoušce na zjištění alkoholu. Přístroj prokázal 1,77 promile v dechu kontrolovaného čtyřicetiletého řidiče. Nezodpovědný pán si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

Policisté Skupiny dopravních nehod ve středu zpracovali 2 dopravní nehody, při kterých došlo k jednomu lehkému zranění.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali ve středu 43 telefonátů, 14 z nich bylo využito a zbývajících 29 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
8. 10. 2009 
 

vytisknout  e-mailem