Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Auto není trezor 

V průběhu třetího pracovního dne tohoto týdne 17. 3. 2010 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno osm nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy krádeží provedených vloupáním, poškozování cizích práv, ublížení na zdraví, poškození cizí věci a zanedbání povinné výživy. V jednom případě policisté zaprotokolovali případ náhlého úmrtí. Ve středu navíc muži zákona zpracovali deset přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Trutnovští policisté ve středu navečer 17. 3. 2010 vyjížděli do Říční ulice, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do zaparkovaného nákladního motorového vozidla Scania. Lapka z kabiny automobilu odcizil brašnu s uloženými doklady a elektronický záznamník mýtného. Zástupce poškozené přepravní společnosti vyčíslil škodu na necelých 20 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny řidiče, aby si ve svých automobilech v době své nepřítomnosti nenechávali žádné osobní věci a cennosti.

Policisté trutnovského oddělení hlídkové služby ve středu krátce před půlnocí zastavili v centru Trutnova na Úpském Nábřeží při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla značky Ford. Po kontrole dokladů hlídka vyzvala muže sedícího za volantem k orientační dechové zkoušce na zjištění alkoholu. Přístroj prokázal 0,1 promile v dechu kontrolovaného. Muži v uniformách zakázali řidiči další jízdu. Nezodpovědný účastník silničního provozu je podezřelý ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za který může být správním orgánem uložena vysoká pokuta a zákaz řízení motorových vozidel.

Královédvorští policisté ve středu večer zaprotokolovali krádež horského jízdního kola. Dosud neznámý zloděj z nezajištěného sklepa v jednom z obytných domů ve Vančurově ulici odcizil bicykl značky Author. Majitel vyčíslil škodu na 3 tisíce korun. Za přestupek proti majetku hrozí zlodějíčkovi pokuta až do výše 15 tisíc korun.

Policisté ze Svobody nad Úpou ve středu odpoledne zadokumentovali případ podvodného jednání dosud neznámého výtečníka, který si v jedné z půjčoven v Janských Lázních na přesně určenou dobu vypůjčil pár sjezdových lyží. Provozovatel půjčovny mužům zákona sdělil, že carvingové lyže značky Nordica s vázáním značky Marker dosud neznámý „vyznavač“ zimních sportů do současné doby nevrátil. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 5 tisíc korun. Za přestupek proti majetku hrozí dosud neznámému pachateli pokuta až do výše 15 tisíc korun.

V průběhu středečních čtyřiadvaceti hodin dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 14 pěších policejních hlídek. 

Dopravní policisté zpracovali ve středu 3 dopravní nehody, při kterých došlo ke dvěma těžkým a jednomu lehkému zranění.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 39 telefonátů, 19 z nich bylo využito a zbývajících 20 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
18. 3. 2010

vytisknout  e-mailem