Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Smrtelná nehoda na Královédvorsku 

V průběhu předposledního pracovního dne tohoto týdne 25. 2. 2010 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno sedm nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy ublížení na zdraví, krádeží prostých a krádeží provedených vloupáním, poškození cizí věci a zanedbání povinné výživy. Ve čtvrtek navíc muži zákona zpracovali devět přestupků. Ve většině případech se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
Ve čtvrtek 25. února 2010 došlo ve večerních hodinách na silnici II. třídy č. 300 mezi obcemi Dehtov a Zdobín na Královédvorsku k tragické dopravní nehodě. Devětadvacetiletý řidič osobního motorového vozidla značky Volkswagen Passat zřejmě přehlédl chodce přecházejícího vozovku a levou přední částí automobilu narazil do šestašedesátiletého muže, kterého náraz odhodil mimo komunikaci. I přes okamžitou lékařskou pomoc se nepodařilo sraženého muže oživit. Zranění byla tak vážná, že jim na místě podlehl. S řidičem policisté provedli dechovou orientační zkoušku s negativním výsledkem. Příčiny tragické události jsou předmětem dalšího šetření trutnovských dopravních policistů.
 Na Policii České republiky, Obvodním oddělení Úpice, oznámila ve čtvrtek 25. 2. 2010 osmatřicetiletá žena, že po příchodu domů zjistila, že neznámý pachatel v ulici 3. května v Úpici, poškodil vchodové dveře do chodby domu. Provedeným šetřením policisté zjistili, že neznámý vandal ve večerních hodinách zřejmě vykopl dřevěné dveře do chodby v přízemí domu. Poškození nájemníci si škodu vyčíslili na tři tisíce korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až 15 tisíc korun.
Policisté trutnovského obvodního oddělení ve čtvrtek 25. 2. 2010 vlastní činností vypátrali pětatřicetiletého muže z Trutnova, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Zatčeného muže policisté eskortovali na Okresní soud v Trutnově, kde byl po nezbytných administrativních úkonech v odpoledních hodinách propuštěn zpět na svobodu. 
V průběhu čtvrtečního dne dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 14 pěších policejních hlídek. 
Dopravní policisté zpracovali ve středu šest dopravních nehod, které si vyžádaly jedno smrtelné a dvě lehká zranění.
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali ve čtvrtek 40 telefonátů, 10 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
26. 2. 2010

vytisknout  e-mailem