Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Den ve znamení přestupků 

V průběhu středečního dne 9. 9. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o šesti nově spáchaných trestných činech a devíti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou krádeže, krádeže provedené vloupáním a přestupky. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Neznámý vandal včerejšího dne ve večerních hodinách na ulici Boženy Němcové v Hostinném pravděpodobně zapálil okrasný jehličnatý keř. Na místě zasahovala jednotka dobrovolných hasičů.  Způsobená škoda není zatím vyčíslena. Věc šetří policisté z Hostinného jako přestupek.

Hlídka dopravní policie ve středu 9. 9. 2009 ve večerních hodinách ve Dvoře Králové nad Labem  - Verdek zastavila třicetiletého řidiče vozidla, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na základě vydaného příkazu k zatčení byl pro provedení nezbytných úkonů dnešního dne předveden k soudu.

Trutnovští policisté od včerejšího dne dokumentují odcizení nezajištěného dětského kola značky Lucky z chodby domu v Pilníkově. Neznámý zloděj si kolo „zapůjčil na neurčito“ v průběhu prvního pracovního týdne měsíce září. Majitelka si kolo cení na částku 1.500 korun. Krádež policisté zpracovávají jako přestupek proti majetku, za který může být uložena pokuta až do 15.000 korun. Jelikož dochází ve větší míře ke krádežím kol, policie vyzývá občany, aby si svůj majetek lépe zabezpečili před odcizením. 

I včerejšího dne se jezdilo s alkoholem. Dopravní policisté z Trutnova při kontrole vozidel ve Dvoře Králové nad Labem před sedmou hodinou večer zastavili osobní automobil Škoda Forman. Hlídka požádala řidiče o předložení dokladů k řízení vozidla a k provedení orientační zkoušky na alkohol. Přístroj naměřil muži za volantem l, 70 promile alkoholu v dechu. Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.  Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok nebo zákaz činnosti nebo peněžitý trest. Případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním cílem je předání zpracovaného spisového materiálu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali ve středu pouze jednu dopravní nehodu bez zranění a byly zjištěny tři přestupky v dopravě. 
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali ve středu 37 telefonátů, 15 z nich bylo využito a zbývajících 22 nesouviselo s prací PČR.

nprap. Věra Krejčová
10. 9. 2009

 

vytisknout  e-mailem