Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Zloději se zaměřili zejména na krádeže kol 

V průběhu druhého pracovního dne 10. 8. 2010 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno čtrnáct nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Jedná se o skutky krádeží provedených vloupáním, krádeže prosté, porušování domovní svobody, neoprávněné užívání cizí věci a zanedbání povinné výživy. Policisté zpracovali celkem třináct přestupků. Jednalo se hlavně o majetkové delikty, přestupky proti občanskému soužití a přestupky v dopravě, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči a chodci na silnicích.

O horské kolo přišel třicetiletý muž. V nočních hodinách z pondělí na úterý 10. 8. 2010 neznámý pachatel za pomoci násilí „navštívil“ sklepní kóji v domě na ulici U Nemocnice ve Vrchlabí. Jeho kořistí se stalo pánské trekingové kolo značky Author, typ Reflex Sx, tmavě-modré barvy. Poškozenému vznikla vloupáním a odcizením bicyklu škoda za 12.500 korun. Pokud bude viník zjištěn, bude se zodpovídat z přečinů porušování domovní svobody a krádež vloupáním, kdy mu hrozí trest až tři roky za mřížemi.

I v Trutnově se zloději kolům nevyhýbají. Policistům na místní služebnu přišla oznámit třicetiletá žena krádež svého kola. Zatím nezjištěný pachatel v době tří neděl do 10. 8. 2010 se vloupal do místnosti s koly v suterénu domu na ulici Strojnické v Trutnově. Majitelce odcizil horské pánské jízdní kolo, čímž jí způsobil škodu za 2 tisíce korun. Soud může pachatele poslat za mříže až na dva roky.

Přední a zadní registrační značku z vozidla Peugeot 106 červené barvy si přivlastnil neznámý lapka. Poškozený měl automobil zaparkovaný od pondělních odpoledních hodin do rána 10. 8. 2010 u zahrádkářské kolonie v Žacléři. Způsobená škoda je majitelem vyčíslena na 500 korun. Po značce TUL 09-59 je vyhlášeno pátrání.

Na policii v Úpici oznámil v úterý devětadvacetiletý muž krádež mobilního telefonu. V prodejních prostorách marketu v Úpici dne 9. 8. 2010 v podvečerních hodinách mu neznámý lapka odcizil jeho mobilní telefon značky Siemens SI 65, šedé barvy, který měl uložen v batohu na zádech. Škoda je 700 korun. Až na dva roky může jít pachatel za krádež do vězení.

Dřevěné trámy se hodily neznámému zloději. Z pondělí na úterý 10. 8. 2010 ukradl z volně přístupného místa před hrubou stavbou rodinného domku v obci Klášterská Lhota čtyři kusy dřevěných ohoblovaných trámů. Odcizením vznikla škoda 5.500 korun. Za krádež může být pachatel odsouzen až na dva roky. Případ šetří policisté v Hostinném.

Vyživovací povinnost si řádně neplní osmačtyřicetiletý tatínek z Královédvorska. Za deset měsíců do 10. 8. 2010 dluží na výživu své dcerky 22 tisíc korun. Placení se vyhýbá, i když mu je tato povinnost stanovena rozsudkem Okresního soudu v Trutnově. V případě prokázání viny hrozí muži až dvouletý trest.

Dopravní policisté vyjížděli v průběhu úterních čtyřiadvaceti hodin na dvě dopravní nehody, při kterých došlo k těžkému zranění chodkyně, která svým zraněním podlehla, viz článek. U druhé nehody pak došlo k jednomu lehkému. V trutnovském regionu zjistili 11 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči a chodci. Za tyto přestupky jim muži a ženy v bílých košilích uložili blokové pokuty ve výši necelých 7 tisíce korun. Policisté u motoristů provedli 54 dechových zkoušek. Jeden z kontrolovaných řidičů řídil vozidlo po požití alkoholických nápojů.  

Operační důstojníci přijali na tísňovou linku 158 v úterý 45 telefonátů, 21 z nich bylo využito a zbývajících 24 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Věra Krejčová
11. 8. 2010
 

vytisknout  e-mailem