Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Sedmatřicet telefonátů na linku 158 

V průběhu druhého pracovního dne tohoto týdne v úterý 18. 8. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno sedm nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, zanedbání povinné výživy a poškození cizí věci. V průběhu úterý navíc muži zákona zpracovali šest přestupků. Ve většině případů se jednalo o jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
Trutnovští policisté zadokumentovali v úterý 17. 8. 2010 případ poškození cizí věci, ke kterému došlo na ulici Malé náměstí a v ulici Revoluční v Trutnově. Dosud neznámý vandal poškodil osm plechových výplní stavebního oplocení, skelněné drátěné výplně čtyř oken a spodní pant křídla vstupních dveří budovy. Poškození si škodu vyčíslili na částku převyšující 21 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti nebo propadnutí věci či jiné majetkové hodnoty.
V úterý 17. 8. 2010 oznámil na Obvodním oddělení Policie ČR v Trutnově zástupce poškozené firmy krádež provozních a pohonných hmot z pracovních strojů. Policisté šetřením zjistili, že lapka v měsíci červenec vnikl do areálu společnosti v Trutnově – Babí a odcizil 120 litrů hydraulického oleje a z naftového kompresoru odcizil 100 litrů motorové nafty. Poškozený si škodu vyčíslil na více jak šest tisíc korun. Z přečinu krádež jsou podezřelí tři muži ve věku osmnáct a dvacet let, kterým soud může za jejich protiprávní jednání uložit až dvouletý trest odnětí svobody.
V úterý odpoledne zadržel pracovník bezpečností agentury v jednom z marketů v Úpici dvacetiletého muže, který měl přes pokladnu přenést bez zaplacení drogistické zboží. Zástupce poškozeného obchodního řetězce vyčíslil škodu na necelých devadesát korun. Lustrací muži v uniformách zjistili, že uvedený výtečník byl za obdobnou majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech pravomocně odsouzen, proto bude protiprávní jednání, které vzhledem k výši škody vykazuje znaky přestupku, dokumentováno pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za který může soud uložit trest odnětí svobody až na dva roky. Po zaprotokolování skončil podezřelý na policejním oddělení, odkud byl po provedení všech úkonů propuštěn na svobodu. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k provedení dalších opatření.
Dosud neznámý pachatel v úterý 17. 8. 2010 zřejmě využil v odpoledních hodinách nepozornosti prodavačky jednoho z místních obchodů v Palackého ulici v Trutnově, a když poodešla z prostoru prodejního pultu jí z nezajištěné pokladny odcizil finanční hotovost. Okradená žena škodu vyčíslila na téměř 18 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.
Dopravní policisté v průběhu úterních čtyřiadvaceti hodin vyjížděli k pěti dopravním nehodám, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ženy a muži v bílých košilích zjistili 17 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené protiprávní jednání dopraváci uložili blokové pokuty ve výši necelých 15 tisíc korun. Dechové zkoušce se podrobilo 108 řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu neusedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje.
V průběhu úterního dne dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí devět pěších policejních hlídek. 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 37 telefonátů, 17 z nich bylo využito a zbývajících 20 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
18. 8. 2010

vytisknout  e-mailem