Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Osm nových přečinů a šestnáct přestupků 

V průběhu čtvrtečního dne 14. 5. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno osm nově spáchaných přečinů. Všechna oznámená protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy krádeží provedených vloupáním, zpronevěry a zanedbání povinné výživy. Ve čtvrtek muži zákona zpracovali šestnáct přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
Ve čtvrtek 13. 5. 2010 se dosud neznámý pachatel vloupal do rodinného domku v obci Vítězná – Huntířov. Zloděj po násilném vniknutí odcizil potraviny. Poškozená, která se k sepsání protokolu o trestním oznámení dostaví až dnešního dne 14. 5. 2010 předběžně škodu vyčíslila na nejméně jeden tisíc korun. Za přečin krádež provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.
Trutnovští policisté ve čtvrtek 13. 5.2010 zadokumentovali více jak osm měsíců starou krádež, kterou oznámil pětadvacetiletý muž. Oznamovatel policistům uvedl, že v měsíci srpen 2009 mu neznámý pachatel násilně vnikl do uzamčené šatní skříňky na koupališti v Trutnově a odcizil mu peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Poškozený si škodu vyčíslil na částku převyšující pět tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním a neoprávněné držení platební karty hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody. Vzhledem k tomu, že krádež byla oznámena po velmi dlouhé době, bude vyšetřování a případné dopadení pachatele velmi ztížené. Policie České republiky žádá všechny občany, aby každé protiprávní jednání oznámili v co nekratší době. Včasné oznámení případu, okamžité ohledání místa činu a zajištění důležitých stop jsou nejdůležitější úkony, které velmi zvyšují pravděpodobnost objasnění případu a potrestání pachatele.
Starostka obce na Úpicku oznámila ve čtvrtek 14. 5. 2010 na místním obvodním oddělení, že nájemce jednoho restauračního zařízení v době pronájmu zpronevěřil výdejní nerezový vozík na jídlo a vybavení zapůjčené regionálním pivovarem. Poškozeným firmám tak výtečník způsobil škodu přesahující 29 tisíc korun. Jednapadesátiletý muž je nyní podezřelý ze spáchání přečinu zpronevěra, za který mu soud může udělit trest odnětí svobody až na dva roky, zákaz činnosti nebo propadnutí věci či jiné majetkové hodnoty.
Dopravní policisté v průběhu čtvrtečních čtyřiadvaceti hodin zpracovali čtyři dopravní nehody, které si vyžádaly dvě lehká zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřili na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ženy a muži v bílých košilích zjistili devatenáct přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky dopravní policisté uložili blokové pokuty ve výši necelých 10 tisíc korun. Dechové zkoušce se ve čtvrtek podrobilo 150 řidičů motorových vozidel. Jeden ze zkontrolovaných řidičů usedl za volant svého automobilu po požití alkoholického nápoje.
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 57 telefonátů, 17 z nich bylo využito a zbývajících 40 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
14. 5. 2010

vytisknout  e-mailem