Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Ústeckoorlicku

Policisté se zabývali staršími případy 

Včera se policisté na našem okrese zabývali především staršími případy. Šetřili okolnosti případu 18letého mladíka ze Svitavska, který ke konci března letošního roku napadl na parkovišti před jedním ze supermarketů v České Třebové mladou ženu. Po jeho útoku musela slečna vyhledat lékařskou pomoc. Mladému muži nyní hrozí obvinění z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví.

Obvinění ze stejného trestného činu hrozí i 47letému muži z České Třebové. Ten v polovině dubna napadl ve svém bytě muže a ženu. Na ženu si vzal dokonce hasák. Zbil je tak, že se oba museli následně podrobit léčení.

Z důvodu poruchy motoru odstavil již v polovině února letošního roku muž z Rychnova nad Kněžnou na parkoviště před místní supermarket ve Vysokém Mýtě osobní vozidlo značky Škoda 130L. Vozidlo ale odcizil neznámý pachatel. Policisté po něm proto vyhlásili celostátní pátrání a případem se nadále zabývají.

Na letohradské pouti nakupovala o víkendu žena u jednoho ze stánků. Při placení ji ale byla vrácena podezřelá bankovka nominální hodnoty 500 korun. Na to přišla až vedoucí jedné pošty na Ústeckoorlicku. Policisté bankovku zadrželi a odeslali na expertizu do zkušebny České národní banky Praha.

Ústečtí kriminalisté se zase zabývají případem 48letého muže, který v letech 2003 až 2007 zamlčel při daňových přiznáních příjem z pronájmu rekreační chaty. Pronájem navíc prováděl bez živnostenského oprávnění. Finančnímu úřadu nyní dluží bezmála 120 tisíc korun.

V osm hodin ráno vyjížděli policisté do Lanškrouna, kde neznámý zloděj vnikl do rodinného domku. Vše prohledal, z kuchyně sebral peníze, další věci pak odnesl z dílny. Majitelům způsobil škodu za více než sedmdesát tisíc korun.
nprap. Eva Sichrová
22. května 2009

 

vytisknout  e-mailem