Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Ústeckoorlicku

Drobné krádeže, den bez nehod 

Včera nebyla na našem okrese oznámena ani jediná dopravní nehoda. I na lince tísňového volání zaznamenal operační důstojník abnormálně málo telefonátů. Ze čtyřiatřiceti volajících se ale pouze tři občané obrátili na policisty s konkrétním problémem.
Lanškrounští policisté se zabývali pokusem vloupání do jedné z místních prodejen. Neznámý pachatel se nejprve pokoušel rozbít skleněnou výlohu. To se mu díky bezpečnostní folii nepodařilo. Chtěl se dostat dovnitř i vraty. Ani tento jeho pokus ale nebyl úspěšný. Majiteli způsobil škodu za šest tisíc korun.
Krátce po osmé hodině vyjížděli letohradští policisté k partnerským neshodám. Bývalý druh ženě vulgárně nadával, dokonce přidal i facku. Věc policisté šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
Na potštejnské pouti odcizil neznámý zloděj muži z Chocně mobilní telefon za dva tisíce korun. Majitel mobilu se proto obrátil na choceňské policisty. Ti případ předají kolegům do Vamberka.
V Brandýse nad Orlicí během uplynulého víkendu postříkal neznámý vandal vrak staré odstavené škodovky. Vandalstvím se nyní zabývají chocenští policisté, kteří věc šetří jako přestupek proti majetku.
Chocenští policisté se také zabývají krádeží dámského jízdního kola. Bicykl neznámý pachatel odcizil včera odpoledne ze stojanu před vlakovým nádražím. Majitelce vznikla škoda za tisíc korun.
Dvě plastové popelnice se ztratily v nočních hodinách z neděle na pondělí před jednou ze základních škol ve Vysokém Mýtě. Krádeží způsobil neznámý pachatel škodu za 3,5 tisíce korun. I tento případ je šetřen jako přestupek proti majetku.
Včera také policisté vyhlašovali celostátní pátrání po dvou dívkách, které utekly z výchovného ústavu v Brandýse nad Orlicí.
nprap. Eva Sichrová
19. května 2009
 

vytisknout  e-mailem