Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Ústeckoorlicku

Den bez nehod, padělaná bankovka, přestupky v dopravě 

 Po dlouhé době policisté na našem okrese včera nezaznamenali ani jedinou dopravní nehodu. Přesto je důležité, aby řidiči i během následujících dnů dbali zvýšené opatrnosti. Linka tísňového volání se rozezvonila pouze sedmadvacetkrát. Na základě dvou telefonátů  policisté zasahovali.

Včera jsme vás informovali o převozu chovance, kterého policisté našli v České Třebové, do výchovného ústavu do Brna. Příběh má ale pokračování. Pracovníci ústavu mladíka včera odpoledne převáželi z Brna do Chrastavy. Ve Vysokém Mýtě agresivní hoch oba vychovatele napadl. Ti museli být ošetřeni v místní nemocnici. Nakonec ho dovezli do výchovného ústavu policisté.

Během včerejšího dne se policisté zabývali sedmi trestnými činy. V pobočce jednoho z finančních úřadů ve Vysokém Mýtě byla zadržena podezřelá bankovka v nominální hodnotě tisíc korun. Bankovka byla odeslána ke zkoumání do České národní banky v Praze.

Policisté na okrese včera řešili pouze pět přestupků proti majetku a občanskému soužití. Naopak v dopravě přestupců přibylo. Za porušení pravidel silničního provozu policisté během dne pokutovali šestnáct řidičů. Nejčastějším prohřeškem bylo špatné osvětlení, které je v současné době velmi důležité.
nprap. Eva Sichrová
20. února 2009


vytisknout  e-mailem