Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Ústeckoorlicku

Policisté se zabývali přestupky proti občanskému soužití 

Během včerejšího dne vyjížděli policisté k jediné dopravní nehodě. Zabývali se devíti trestnými činy, šetřili několik přestupků proti občanskému soužití a jako každý den i včera věnovali zvýšenou pozornost našim řidičům. Jenom v Lanškrouně jich bylo během dne za drobné prohřešky pokutováno hned dvanáct. Policisté proto řidičům připomínají, že by za jízdy měli používat bezpečnostní pásy a než vyjedou, měli by si zkontrolovat i správné osvětlení vozidla. Jeden z pokutovaných řidičů nedal dokonce přednost na „stopce“.

O půl osmé ráno vyjížděli policisté do Dolní Moravy. Tam v noci z pondělí na úterý odcizil neznámý zloděj ze zahrádky před místním občerstvením reklamní slunečníky. Způsobil škodu za rovných dvacet tisíc korun. Po pachateli krádeže policisté pátrají.

Žamberští policisté se včera zabývali krádeží pneumatického kladiva. To neznámý pachatel v minulých dnech odcizil v Nekoři ze zavazadlového prostoru zaparkovaného vozidla. Krádeží vznikla majiteli škoda  více než osmnáct tisíc korun. Případem se policisté nadále zabývají.

V osm hodin ráno se na choceňské policisty obrátila s prosbou o pomoc jedna  občanka. Již více než měsíc její sousedé kouří na balkóně. Kouř z cigaret jí jde do okna a značně tak znepříjemňuje život. Případ policisté šetří jako přestupek proti občanskému soužití. Na sídlišti v Ústí nad Orlicí zase jeden občan rušil noční klid. A protože to nebylo poprvé, přivolala jeho sousedka policisty.

Schválností se zabývali policisté i v Ústí nad Orlicí. Majitel přenechal své dva staré nepojízdné osobní vozy muži, který slíbil jejich likvidaci. Dokonce majiteli přinesl i doklad o jejím provedení. Při vyřazení z evidence ale vyšlo najevo, že je doklad pochybného původu a likvidace provedena nebyla.

Na rodinné neshody vyjížděli odpoledne policisté v Žamberku. Muž tam napadl svoji manželku. Nejprve slovně, potom přidal i nějakou tu ránu. I tento případ policisté šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
nprap. Eva Sichrová
3. června 2009
 

vytisknout  e-mailem