Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Ústeckoorlicku

Přestupky v dopravě, ukradené telefony, dopravní nehody 

Čtvrtek 16. dubna 2009 byl ve znamení dopravních nehod a přestupků v dopravě. Policisté zaznamenali pět nehod a škoda se vyšplhala na necelých 183 tisíc korun. Naštěstí se všechny obešly bez vážnějších zranění.
Své vozidlo dostatečně nezabrzdila 34letá řidička vozidla zn. Ford Escord v Ústí nad Orlicí. Než si stihla zakoupit parkovací lístek, auto se rozjelo a nabouralo do zaparkovaného citroenu. Škoda byla vyčíslena na pět tisíc korun. V České Třebové zas 28letá řidička vozidla zn. Renault Clio pravděpodobně přehlédla při odbočování 44letou řidičku motocyklu. Ta byla převezena s drobným poraněním do okresní nemocnice. I ve Vysokém Mýtě zapomněla jedna řidička na pravidla silničního provozu. S vozidlem zn. Peugeot přijížděla 43letá žena z vedlejší komunikace a střetla se s vozidlem zn. Škoda Forman řízeným 57letým mužem z Vysokomýtska jedoucím po hlavní silnici. Vyčíslená škoda sahala ke 140 tisícům korun. Nehoda se obešla bez zranění.
Dovolenou si prodloužil mladík z Výchovného ústavu v Králíkách. Dostal propustku a hned toho zneužil. Po mladíkovi policisté pátrají.
Včera se policisté zaměřili na řidiče. Kontrolovali technický stav vozidel, povinnou výbavu i potřebné doklady k řízení vozidel. Zaznamenali po celém bývalém okrese Ústí nad Orlicí na dvanáct přestupků v dopravě.
Policisté řešili i přestupky proti občanskému soužití a proti majetku. Jeden ukradený telefon v Chocni, druhý ztracený v Králíkách. Pachatelé si poradí opravdu se vším. V Letohradě neznámý zloděj asi nevěděl, jak má z nádrže ávie odčerpat palivo, tak raději ukradl nádrž celou. Škoda byla předběžně vyčíslena na necelých tři a půl tisíce korun.
por. Bc. Iveta Lehká
17. dubna 2009

vytisknout  e-mailem