Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Ústeckoorlicku

Kontroly řidičů, pokuty za drobné krádeže 

Včera došla majitelům firem a podvedeným lidem trpělivost. Policisté na Ústeckoolicku zaznamenali čtyři případy podvodníků, krádež nafty, vloupání do prodejny, do klubovny, do stodoly, do kiosku, do garáže a do kanceláře. Zadokumentovali také dva případy neplacení výživného, přepadení sázkové kanceláře a kontrolovali jednoho řidiče, který se za volant posilnil alkoholem.
Mimo jiné po celém bývalém okrese policisté prováděli prověrky po pobytu a to na žádost soudů a jiných institucí. Takovýchto žádostí bylo jen během včerejška dvanáct.
Včera se hned z rána poškádlili dva mladíci v Králíkách. Případ byl předán k projednání na příslušný městský úřad. Svou zlost si neznámý pachatel v Lanškrouně vybil na plastové skříňce. Tu poškodil a potrhal vevnitř dráty. Způsobil škodu čtyři tisíce korun.
Ani čtvrtek nebyl výjimkou a policisté kontrolovali bezpečnost silničního provozu. V Letohradě dostal řidič mazdy pokutu, protože mu nesvítilo světlo. Další světlo nesvítilo řidičce v Mistrovicích. Řidič v Lanškrouně si světla nerozsvítil raději vůbec a další držel v ruce při řízení vozidla zas telefon. Dvaačtyřicetiletou cyklistku kontrolovali necelou hodinu po půlnoci policisté v Ústí nad Orlicí. Zapomněla asi na to, že i cyklista je účastníkem silničního provozu a kolo by mělo mít přední i zadní osvětlení.
Žena, která si chtěla v Javornici z obchodu odnést sladké tyčinky bez zaplacení, dostala tři sta korun pokutu. Ve vlaku si volně odloženého batohu s finanční hotovostí a doklady všiml neznámý nenechavec. Šedesátiletému muži tak způsobil škodu za dva tisíce korun.
Ve čtvrtek 2. dubna 2009 bylo na linku 158 voláno třiačtyřicetkrát. Pouze v šesti případech tímto řešili lidé konkrétní problém.
por. Bc. Iveta Lehká
3. dubna 2009

vytisknout  e-mailem