Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Ústeckoorlicku

Nálezce, který nevrátil mobil, se dopustil přestupku 

Včera vyjížděli policisté ústecké nehodovky pouze k jediné dopravní nehodě. U Helvíkovic vběhla o půl deváté večer přímo před projíždějící renault srna. Osmnáctiletý řidič nebyl naštěstí zraněn. Hůře ale dopadla srna, která na místě uhynula. Škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun.

Policisté obvodních oddělení včera za drobné prohřešky v dopravě pokutovali čtyři řidiče. Dva v Králíkách a po jednom v Lanškrouně a v Žamberku. Na dodržování dopravních předpisů, obzvláště na alkohol za volantem, se policisté zaměří i v příštích dnech.

Dopoledne vyjížděli policisté do České Třebové k bouřlivému rodinnému sporu. Osobní neshody řešili i policisté v Jablonném nad Orlicí a Žamberku. V Chocni neznámý zloděj sebral jedné ze zákaznic v místní prodejně z nákupního košíku peněženku. Krádeží peněženky se zabývali i policisté v Lanškrouně. Ve Vysokém Mýtě zapomněl muž na to, že nalezené věci se obvykle vrací majiteli. Za ponechání si nalezeného mobilního telefonu bude muset před přestupkovou komisi. Žamberečtí policisté řešili krádež novin z bedny na časopisy před jedním z poštovních novinových stánků. Všechny tyto případy jsou šetřeny jako přestupky proti majetku.

Policisté také vyjížděli do Vysokého Mýta, kde při kácení vylezl na jeden ze stromů aktivista. Vzhledem k tomu, že kácení stromů bylo řádně povoleno a muž se nechoval agresivně, nebylo v jeho jednání ze strany policistů shledáno žádné protiprávní jednání.

V průběhu dne policisté přijali osm trestních oznámení. Navečer pak vyhlašovali pátrání po dívce, která utekla z výchovného ústavu v Brandýse nad Orlicí. 
nprap. Eva Sichrová
6. března 2009

vytisknout  e-mailem